2018.07.07. 04:43
Ezek a szempontok állhatnak a sikeres elhelyezkedés mögött!
Hirdetés - Ahhoz, hogy sikeresen el tudjunk helyezkedni az adott szakmában, előtte egy nagy megmérettetés vár ránk, méghozzá az állásinterjú.

Nagyon oda kell figyelnünk, hogy jól szerepeljünk az interjún, mert ez határozza meg jövőbeni sorsunkat. Elsődlegesen ügyeljünk öltözködési stílusunkra, és semmiképpen se jelenjünk meg átlagosan az interjún. Természetesen figyelembe kell vennünk azt is, hogy melyik évszakban megyünk interjúra. Amennyiben nyár van, akkor az urak nyugodtan elhagyhatják a kötelező zakót, és nyakkendőt. Elegendő egy alkalomhoz illő inget, és nadrágot felvenni az állásinterjúra. Ha a hideg évszakokban megyünk interjúra, akkor azért adjuk meg a módját, és vegyünk fel öltönyt, valamint nyakkendőt is. A hölgyek is egy alkalomhoz illő blúzt viseljenek az állásinterjún. Nagyon fontos, hogy a cipőnk is kényelmes legyen. Nincs is annál rosszabb, amikor a lábbelink miatt nem tudunk rendesen odakoncentrálni az interjúra. Tehát az első, amire fokozott figyelmet kell fordítanunk, az az öltözködésünk.

Lényeges, hogy egy interjúra felkészülten jelenjünk meg. Előtte tájékozódjunk az adott vállalatról, hogy pontosan mivel foglalkozik, mióta van a munkaerőpiacon, melyek a főbb tulajdonságai. Ezeket mindenképpen derítsük ki, mert nagyvalószínűséggel a HR-es interjúztatók feltehetnek kérdéseket a céggel kapcsolatban is. Napjainkban már számtalan módon felkészülhetünk az állásinterjúra. Amennyiben szükségét érezzük, akkor látogassunk el egy könyvesboltba, keressük fel az üzleti szekciót, és nézelődjünk a különböző kiadványok, könyvek között. Nyugodtan kérhetjük az eladók segítségét is, ha nem találunk egy könyvet. Keressünk állásinterjúval kapcsolatos könyveket, amelyekben számos tanácsot, és tippet olvashatunk még, miként győzhetünk az állásinterjúval szemben. Ahhoz, hogy sikert arassunk, nemcsak felkészültnek kell lennünk, hanem rendben kell lennie önéletrajzunknak is. Ma már nem kell azon aggódni, miként néz ki egy önéletrajz, ugyanis kész sablont találunk már az interneten is, de egy szövegszerkesztőn belül is rábukkanhatunk kész mintára. Nekünk már csak az a feladatunk, hogy kitöltsük helyesen a rubrikákat, és elküldjük önéletrajzunkat egy álláshirdetésben megadott e-mail címre. Figyeljünk oda akkor is, amikor hirdetést olvasunk, ugyanis számos vállalat benyújthatja igényét egy motivációs levélre is. Egy motivációs levélben rendszerint ki kell fejtenünk részletesen, miért szeretnénk az adott cégnél elhelyezkedni, mit várunk a vállalattól, és emeljük ki azokat a tulajdonságainkat, amelyek megemlítésével megkaphatjuk a meghirdetett állást.

Hol tudunk álláshirdetésekről tájékozódni? A miskolci állásajánlatok portálon szembetalálhatjuk magunkat a legfrissebb lehetőségekkel is. Az aktuális munkaajánlatokat az „ÚJ”, vagy a „MAI” felirat jelzi, ezzel is megkülönböztetve a többitől. Ajánlatos a kiemelt álláshirdetéseket is átnézni, mert nem csak városi, de számos más településen lévő cégek ajánlatait is olvashatjuk. Ahhoz, hogy a vállalatok észrevegyenek bennünket, éljünk a portál nyújtotta lehetőséggel. Adjuk fel a legjobb álláshirdetést, ami a miénk lesz. Ehhez csak pár adatot kell magunkról megadni, és mindezt kötelező regisztráció nélkül csinálhatjuk meg. Ha a mérnöki állásjánlatok közül szeretnénk választani, azt is megtehetjük. Sőt, nemcsak az állásportálon olvashatunk akár mérnök állásokkal kapcsolatos tájékoztatót, hanem a weboldal facebook és twitter oldalán is. Amennyiben más terület érdekel minket, nézzünk szét a többi álláskategóriában is.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva