Hírek

Körforgalom és konyhaépítés: tovább folytatódnak a csopaki beruházások

Szendi Péter

Százmillió forintos beruházások valósulnak meg a közeljövőben a településen.

Már javában zajlanak a munkálatok, több utcát is felújítanak, s egyebek mellett megkezdődött az Üdülőfalu és Kempingben egy korszerű konyha építése is.

Útfelújítások, korszerű konyha- és járdaépítés is lesz idén Csopakon.

– Önkormányzatunk 200 millió forint vissza nem térítendő kormányzati céltámogatásban részesült, melyet közútjaink burkolatfelújítására fordíthatunk. A támogatói okiratot a Belügyminisztériummal megkötöttük. Itt szeretném megköszönni Kontrát Károly országgyűlési képviselő munkáját, aki nagyban hozzájárult, hogy a település ezt a támogatást megkapta. Már megkezdődtek a munkálatok a Mandulavirág és a Balaton utcában. Idén még nyolc utat újítunk fel, melyekre már nagy igény volt – fogalmazott a folyamatban lévő beruházásokról Ambrus Tibor polgármester. A település első embere elismeri, vannak olyan utak, amelyek rossz állapotban vannak, de a környezetükben jelenleg építkezések folynak. Ilyen a Kilátó és a Szérűskert utca, amint befejeződnek az építkezések, természetesen az önkormányzat azon van, hogy ezek az utcák is fel legyenek újítva.

Az egyik legjelentősebb beruházás pedig nyárra elkészül. Céljuk, hogy az óvodából a konyha átköltözzön az Üdülőfalu és Kempingbe. Az óvodában a meglévő konyhát melegítőkonyhává és tornaszobává alakítanák át. Az üdülőfaluban egy korszerű, az európai normáknak megfele-lő konyha épül, mely a későbbiek során további funkciókat is elláthat a közétkeztetésen kívül, többek között esküvők, konferenciák és egyéb rendezvények lebonyolítását. Itt egyébként egy 117 millió forintos TOP-os pályázatot nyert az önkormányzat.

Folytatódik a Fürdő utca mentén a járdafelújítás is, melyre 15 millió forintos támogatást kaptak. Mindez azt jelenti, hogy a 71-es főúttól a strand bejáratáig megújul a járda, ehhez persze kell majd önkormányzati pénz is. A település első embere megemlítette még, hogy a külterületi utak felújítására és gépbeszerzésére 18 millió forint pályázati pénzt nyertek el. Nemrég adták be a zártkertek meg- közelítését javító pályázatukat – a Csákányhegyi úton mintegy 600 méteres útszakasz újulna meg.

A legutóbbi testületi ülésen döntöttek a Füredi úti körforgalom önálló megtervezéséről és annak engedélyeztetéséről azzal a céllal, hogyha a Füredi utat nem sikerül a tervek szerint megvalósítani, a körforgalmat mindenképpen meg tudják építeni.

Forrás

Hozzászólások

Partnereink

Veszprém Vas Zala Fejér