Hírek

A lellei Kishegy volt a hétvégén a tavaszi Balaton legjobb helye

Kolumbán Tünde

Ha a balatonlellei Kishegynek van szelleme, biztosan elégedett volt a szombati nappal, mert annyi embert talán még nem látott a környék, mint ahányan megmozdultak Kishegyi Kortyok és Falatok című rendezvény hívószavára.

Boros pohárral a kézben gyalogosan, kerékpárral az igazán szerencsések pedig kistraktoron taxizva élvezték a jó időt, a szép borokat és a hangulatot a lellei Kishegyen, ahol szombaton gasztropikniket tartottak olyan balatoni panorámával, ami párját ritkítja a déli oldalon.

A kishegyi kápolnához vezető műúton hangyaként vonultak fel, és alá a vendégek, egy idősebb hölgy ámulatba esve jegyezte meg, hogy még soha nem látott ilyen mennyiségű embert arrafelé gyalogosan, ráadásul mind jókedvűek. Erre mondják azt, hogy a szervezők célja és a közönség elvárásai teljes egységbe kerültek. A kishegyi csárdatulajdonosok, borászok, borkedvelők szerveződése, azaz a Hegyszépítő Társaság ötlete nyomán éltre hívott esemény célkitűzése az volt, hogy minél többen megismerjék azt a helyet, amely a társaság tagjainak az élete és a szívügye is egyben. A tömeget látva a Társaság elégedett lehet, a Kishegy ismertsége szombaton minden bizonnyal nagyot ugrott.

Az már hab a tortán, hogy újra bebizonyosodott: a helyi vendégvárók összefogásával, egy jól irányzott ötlettel és szervezéssel április közepén is meg lehet tölteni élettel a Balaton környékét. – Nagyon örülök, hogy a hosszú évek munkája beérett és most már a környékbeli vállalkozók is elhiszik, hogy lehet a nyári szezonon kívül is életet csiholni a Balatonba – összegzett Tóth Balázs, a BL YachtClub vezetője, a rendezvény egyik szervezője. Tóth Balázs a részleteket sorolva elmondta, hogy hét helyszínen hét étterem, tizenkét borászat és három cukrászda volt részese a Kishegyi Kortyok és Falatoknak, de számos segítőjük akadt a szervezésben, legyen szó buszjáratok biztosításáról, vezetett kerékpáros túrák szervezéséről vagy akár a hang-és fénytechnika biztosításáról.

Az már most biztos, hogy a rendezvénynek lesz folytatása, csakúgy, mint a korábbi adventi vagy farsangi gasztropiknikeknek. A nagy terv pedig, hogy ezekből egy sorozat álljon össze, budapesti induló állomással, ahol megmutatják majd mit is tud a Balaton. – A terveink között szerepel Badacsony, Balatonlelle, Balatonföldvár bevonása, hiszen azt szeretnénk, ha az összefogás tovább szélesedne a Balaton-parton – hangsúlyozta Tóth Balázs.

Forrás

Hozzászólások

Partnereink

Veszprém Vas Zala Fejér