Hírek

Nyári menetrend - több vonattal utazhatunk a Balatonra

MTI

Budapest - Június 16-tól már a nyári vasúti menetrend szerint közlekednek a vonatok. Az augusztus 26-ig tartó időszakban a Balaton északi és déli partja között a gyorsvonatok mellett naponta több közvetlen sebesvonat is közlekedik majd. Hétvégenként pedig ismét elindulnak az előző évekhez hasonlóan a fiatalok körében közkedvelt, éjszakai „bagolyvonatok".

          Illusztráció:  Gáspár Gábor

 

A nyári menetrendben a megnövekvő balatoni utazási igények alapján a Budapest és a Balaton északi és déli partja között a gyorsvonatok mellett naponta több közvetlen sebesvonat is közlekedik majd, minden megállóhelyen megállnak, és közvetlen eljutást biztosítanak valamennyi üdülőterületre.
A MÁV-START tájékoztatása szerint a Balatonoz átszállás nélküli eljutást biztosítanak az ország déli, északkeleti és nyugati részéből, például Sopronból, Szombathelyről, Miskolcról, Sátoraljaújhelyről, Záhonyból, Nyíregyházáról, Debrecenből, Szolnokról, Pécsről és Szegedről is.

Ismét elindulnak az előző évekhez hasonlóan a fiatalok körében közkedvelt, éjszakai „bagolyvonatok" hétvégenként, egy pár vonat Budapest Déli pályaudvar és Keszthely, míg további egy pár Budapest Déli pályaudvar és Fonyód között közlekedik.
Újra lesz Siófok Expressz a város önkormányzata és a MÁV-START között létrejött megállapodás alapján a nyári menetrend ideje alatt.
A nyári időszakban a Balaton déli partján a kétóránkénti gyorsvonatok egy-egy InterCity minőségű, légkondicionált kocsival közlekednek, amelyek ülőhelyet is biztosító pót- és helyjeggyel vehetők igénybe. Az északi parton szintén kétóránként járnak szombattól a gyorsvonatok, és megjelennek  a klimatizált motorvonatok is.
 

Tavalyhoz hasonlóan idén június 16-tól, szombattól a GYSEV is indít közvetlen balatoni járatokat, így augusztus 26-ig közvetlenül elérhetők lesznek a GYSEV járataival a Balaton-parti fürdőhelyek. A vasúttársaság utasainak a Balatoni Hajózási Zrt. 25 százalékos kedvezményt nyújt menetrend szerinti járataira, 10 százalékosat pedig a program nélküli sétahajókra.
A vonatok a kora reggeli órákban indulnak Sopronból, egy a Balaton északi, egy a déli part érintésével Budapestig közlekedik, egynek pedig Kaposvár lesz a végállomása. A GYSEV valamennyi balatoni járata kerékpárszállításra alkalmas kocsival közlekedik.
  
 

(mti)

Hozzászólások

Partnereink

Veszprém Vas Zala Fejér