Keresés

Például 2017.09.25
Például 2017.09.25

Sörös szerzetesek (x)

A történet Itáliában kezdődik Szent Benedekkel, aki a Regulájában (szerzetesi szabálygyűjteményében) többször is említi a bort, de egyszer sem a sört. Ennek oka egyszerű: a melegebb, mediterrán vidékeken (akkor még) nem főztek sört.

Programforgatag Pannonhalmán (x)

A Pannonhalmi Főapátság szerzetesei minden nap háromszor imádkoznak a Bazilikában. Augusztusban a gazdag gyógynövénytermésért is fohászkodnak és remélik, hogy sem vihar, sem kánikula nem árnyékolja majd be a hagyományos augusztusi Gyógynövényhetet.

Pannonhalmán az Intelmek (x)

Különleges esti programnak ad színhelyet a Pannonhalmi Főapátság Szent István ünnepén. Szamosi Zsófia színész és Lantos Zoltán hegedűművész előadásában, Mispál Attila rendezésében hallgathatjuk meg Szent István király fiához, Imre herceghez írott intelmeit augusztus 20-án este 20 órakor. A bencés apátságban hagyománnyá vált, hogy minden évben más-más művészek tolmácsolásában elevenedik meg ez a szöveg. Az Intelmek soron következő előadásáról is beszélgettünk a Jászai Mari-díjas művésznővel.

"Nincsenek nem hívő emberek..." (x)

Snétberger Ferenc visszatérő vendég Pannonhalmán. Tavaly augusztus 20-án hallhattuk ihletett játékát. Akkor a Bazilika ezeréves falai és Szent István király Intelmeinek szavai szolgáltattak helyszínt és szellemi közeget. Idén az Arcus Temporum fesztivál keretében a Főapátság legújabb, ultramodern (és máris díjazott) koncertterme nyújt teret Snétberger improvizációinak augusztus 25-én, péntek este.

Ponty vagy hekk? Mit eszünk szívesen a strandon?

A Pulled Ponty szendvics (húzott ponty) lett az Év strandétele. A büfék kínálatát reformálni kívánó beach food irányzathoz tartozik ez az étel. A verseny apropóján kóstoljunk bele, mit kínálnak a balatoni strandokon és mit keresnek a vendégek.

Fantasztikus koncertet adott a hetvenéves Fenyő Miklós

Fenyő jött, látott és győzött. Telt ház, jó hangulat, pöttyös szoknyák, lófarkas, csinos lányok, pergő lábú jampik és vérbeli rock and roll. Ezek jellemezték Fenyő Miklós jubileumi koncertjét.

Már lehet kapni Magyarország Tortáját - Mi is megkóstoltuk!

Már nagyon vártuk Magyarország születésnapi tortáját, épp itt volt az ideje, hogy teszteljük 2017 legújabb műremekét.

Tizenhárom embert mentettek ki a Balatonból a rendőrök

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2017. augusztus 19-én összesen 13 személyt mentettek ki a tóból, tudtuk meg Orbán Zoltán századostól, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

Zátonyra futott egy hajó a Balatonon (videó)

A balatoni vízi rendészek rögzítették videón a nem mindennapi esetet: a móló köveiről kellett lehúzniuk a szerencsétlenül járt vitorlást.

Marót Viki számára minden nyáron a Balaton az igazi Riviéra

Marót Viki gyerekkorában gitározni tanult, kezdetben egyházi dalokat játszott. Szülei saját kérésére katolikus általános iskolába íratták, az ötödik osztályt már ott végezte. 2003 óta énekese a Novai Gábor által alapított Nova Kultúr Zenekarnak, amely frenetikus koncertet adott a Csopak napok keretében.

1 2 3 4 5 ... 426

Partnereink

Veszprém Vas Zala Fejér