programok

Hobbipékek találkoznak Gyenesdiáson

Szeptember utolsó szombatján rendezik meg Gyenesdiáson, a Darnay pincében Hobbi Pékek Találkozóját, melyre otthon sült kenyereket, zsemléket kifliket, péksüteményeket várnak.

A Balatoni Kurzusok rendezvényére szeptember 25-ig lehet jelentkezni (nevezési díj nincs): csak természetes alapanyagokat tartalmazó fehér, félbarna vagy teljes kiőrlésű kenyérrel, zsemlével, kiflivel (melyeket lehet fűszerezni, maggal, zöldséggel, gyümölccsel készíteni) és töltött vagy ízesített kelt tésztákkal.

– Felgyorsult világunkban figyelnünk kell szüleinktől és az ő szüleiktől örökölt dolgokra: ilyen a mindennapi sütés, főzés is. Azért hívtuk életre a Hobbi Pékek Találkozóját, hogy leporoljuk és elkészítsük a régi családi recepteket, vagy tanuljunk egy újat. Szeretnénk megmutatni,   milyen finom és csodálatos dolgokat készítenek otthon az emberek – mondta Somogyi Zoltán Max szervező.

A Darnay pincében szeptember 30-án  megrendezendő eseményen a zsűri értékeli az ízt, állagot, héjat és bélzetet, a látogatók pedig kóstolhatják majd  a hobbipékek remekeit, megismerhetik egymás receptjeit, tapasztalatait és fortélyait.

Hozzászólások

Partnereink

Veszprém Vas Zala Fejér