2019.07.07. 21:00
Karosi dalok és falatok
Törökméz, őrölt paprika, lóbab, sajt, házi szörp – felsorolni is nehéz a termékeket, amelyekkel nyár végéig várnak mindenkit Zalakarosra.

Zala megye gasztrokultúrája, művészete köszön vissza szerdánként a fürdővárosban az új, Karosi Kirakodó programsorozat jóvoltából. A heti rendszerességgel, szerdánként tartott vásárokat kulturális műsorok színesítik, amelyek során hetente más és más művészeti csoport szórakoztatja a közönséget a Gyógyfürdő téren.

A Karosi Kirakodó rendezvénysorozat a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. szervezésében jött létre. Ötletgazdája Molnár Vera, a Tour­inform Iroda vezetője volt. A szervezetnek partnerként segítséget nyújt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a kanizsai ProBono Szenior Klub és az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület.

Művészeti csoportok, köztük a Zalakarosi dalárda is szórakoztatja a vásárokon a vendégeket
Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Távolabbi terv, hogy nemcsak az üdülőszezon végéig, hanem egész évben, rendszeresen megtartják a Karosi Kirakodót. Nagy Kálmán, a NAK Zala megyei szervezetének vidékfejlesztésért felelős alelnöke hangsúlyozta: több száz kistermelő, kamarai tagjuk mutatja meg termékeit a vásárokon.

– A kamara mindig nagy figyelmet fordított az őstermelő, a kistermelő és élelmiszer-előállító tagjaira, akik közvetlen arcai a piacokon, a fesztiválokon és rendezvényeken szervezetünknek. Eredményes és sikeres gazdálkodásuk teremti meg a társadalmi, gazdasági és környezeti szempontból fenntartható vidék alapjait – fogalmazott Nagy Kálmán. Hozzátéve: fontos számukra, hogy minél többen válasszák a piacokat bevásárlásuk helyszínéül.

A rendezvény nyitónapján a Zalakarosi dalárda, a Rezedák Hagyományőrző Dalkör, a Gyöngyvirág tánccsoport, Sulyokné Nagy Erzsébet énekes és a Tüttő János Nótaklub adott műsort. Legközelebb július 10-én várnak mindenkit a Karosi Kirakodóra. Aznap, a vásár mellett a Nagyrécsei ritmuskórus ad koncertet.

A Karosi kirakodón megjelenő termelők és kézművesek:

Arany Pincészet
Levendula Farm
Belső László homoktövis termékek
Béres Mézeskalács
Chef Burger
Császár András bőr-szőrme-gyapjú
FAttila – fajátékok
Csupros Kézműves Műhely
Kápolnás Pincészet
Koncz Katalin – textil és horgolt termékek
Kordély Gábor fazekas
JóJut – Porta
Réti Tanya
Kránicz Pincészet
Lidvin tökmagolaj
Kürcsi kürtőskalács
Pettyes Lekvár
Németh Ilona – cserépbabák
Pontozó Műhely
Sebisajt
Soós Méhészet
Takács József fatálak – tányérok – sütőlapát
Szent Orbán borozó
Vass Katalin horgolt – szőtt – lakberendezési tárgyak – szőnyegek
Vígh Gábor antikolt táblaképek
Zselé gyertyák minden alkalomra

Mutatjuk a kirakodóvásár képeit:

Kiemelt kép: zalakaros.hu

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva