A 2018-ban első alkalommal megrendezett gasztrofesztivál várakozások feletti sikert hozott mind a vendégszámot, mind a pozitív visszajelzéseket tekintve.
A recepten ezért nem is változtattak a szervezők idén, a második GasztroSOKKK is a helyi termékek széles repertoárjával várja az érdeklődőket a keszthelyi belvárosban: környékbeli termelők kínálta ízek és nedűk, gasztronómiai különlegességek, igényes street food, kiváló borok, látványkonyha és egyéb érdekes bemutatók csalogatják a kóstolni, vásárolni szándékozókat.
Bemutatkoznak a környék legjobb éttermei és őstermelői ételeikkel és italaikkal, többek között kézműves sörrel, házi szörppel, válogatott, minőségi borokkal, pezsgőkkel és koktélokkal, sajttal, adalékmentes húsételekkel, zalai zöldségekkel és gyümölcsökkel.
A szervezők és a kiállítók egyaránt elkötelezettek az egészséges, minőségi és lehetőleg helyi alapanyagok felhasználásának népszerűsítése mellett.
Kattints ide a részletes programért!
Érdekes bemutatóval érkezik a fesztiválra Máté Szabolcs gasztroblogger, interaktív, a közönséggel együtt főzős gasztro stand up show-t kínál a Tetovált Séf, valamint Miklós Beatrix (Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség) beszélget majd Bíró Lajossal a budapesti Bock Bisztró séfjével, a magyar gasztronómia vérbeli fenegyerekével.
A legkisebbek számára a szervezők idén is tematikus játszóházakkal, hangulatos gyerekligettel készülnek, emellett kézműves termékek és egyéb vásári portékák kínálata színesíti majd a rendezvényt.
Esténként koncerteken mozoghatják le a kóstolt finomságokat a vendégek. Pénteken a ’20-as, ’30-as évek magyar sanzonjait hozza el a Kamilka és a Pesti Sikk, majd „szalonpop és utcajazz” stílust kínál a Vagabond Trió. Szombaton a Canarro zenekar és vendégeinek koncertjén a múlt századforduló budapesti szalonjainak hangulata keveredik a nyugat-európai gipsy jazz-el, és egy csipetnyi Párizzsal, a rendezvény zárónapján, vasárnap este pedig a hazai elektronikus swing képviselői, a Stereo Swing koncertjén perdülhet táncra mindenki.
Keszthely városa a rendezvény színes kínálatával ismét meg szeretné mutatni országnak-világnak mindazt, amit a helyi gasztronómia, a helyi termelők képviselnek: a minőséget, az egyediséget, a kreativitást.
A háromnapos gasztroünnep augusztus 9-11. között, a késő délutáni, esti órákban várja az érdeklődőket a keszthelyi Fő téren. A fesztivál díjmentesen látogatható.