A Málna Büfé Tex-Mex salátájában friss kevert salátát kevernek savanyított zöldségekkel, rajta grillezett csirkemellcsíkokkal, baconnel, kukoricával és málnával, valamint egy nagyon különleges házi dresszinggel. A saláta 1950 forintba kerül. A dobogós étel kreátora Dolbert Ferenc volt, aki külföldről tért haza, hogy feleségével régi álmát megvalósíthassa és egy saját balatoni vendéglátóhelyet csináljanak. A saláta, amivel sikert arattak, tulajdonképpen csak próbából került fel az újító büfé kínálatába. Fogalma sem volt a tulajdonosoknak, hogy van-e kereslet az egészségesebb fogásokra egy balatonlellei strand környékén. Van.
– 14 évet töltöttünk Ausztriában, egy mexikói étteremben dolgoztunk a férjemmel, ez a saláta annak az éveknek az emléke, de csak a neve emlékeztet a mexikói konyhára, amúgy egész más ízvilág – mondta Balássa Bernadett a Málna Málna Büfé üzletvezetője. – Idén nyitottunk, ez tulajdonképpen egy tanulóév volt nekünk. Azt sem tudtuk például, hogy van-e egyáltalán nyitottság a hekk, halászlé, lángos háromszögön kívül egy strand közelébe, vagy inkább a klasszikus, megszokott ételeket keresik majd a vendégek. Így aztán ezeket is az étlapra tettük, de vannak könnyebb, egészségesebb fogások is. Saláták, levesek, rizottók és rendes hamburger, amihez mindent mi készítünk, az oldalas is nagyon kedvelt fogás.
A kínálat 16 ételből áll, de az állandó étlapon kívül hetente két táblás fogás is van. Ezen a héten például rozmaringos mustáros tarját kínáltak, tócsnival és snidlinges tejföllel, valamint erdei gombás tagliatelle garnélával. Az Év strandétele versenyre a vendégeik és pár barát biztatására neveztek be, és nem bánták meg.
– Két és fél éves a kisfiunk, nagyon kemény volt mellette kialakítani az új helyet, és egy első szezont végigvinni, de megérte – mondta Balássa Bernadett. – Annyi kedves visszajelzést kaptunk, annyi örömünk volt abban, ahogy a vendégeink fogadták a munkánkat, és ragaszkodtak hozzánk, hogy már biztos, hogy jövőre is lesz Málna Büfé. Magabiztosabban, sok tapasztalatot hasznosítva fogunk belevágni, és ebben az is segít, hogy egy szakmai zsűri is biztosított bennünket abban, hogy jó az irány, amiben elindultunk a balatoni útunkon.
A büfében szeptember 15-ig lehet megkóstolni a Tex Mex salátát és minden mást. Hétközben 10-16 óráig, pénteken és szombaton 10-19 óráig tartanak nyitva.