Szabadtéri konyhává változott szombat délutánra az egregyi rendezvénytér múzeum előtti része, ahol a Fly Konda, a Gyüttmentek, a Hami-Fali, a Tiszta Forrás Dalkör, a Teréz Anya Szociális Integrált Intézmény (TASZII) és a Hévízi Tündérrózsák bográcsában készült a finom étek, amelyhez a szervező Festetics művelődési központ öt kiló felkockázott sertéshúst biztosított – kiindulópontként. A csapatok pedig fantáziájuk szerint készítették el menüjüket.
– Több csapat kész tematikát épített a főzés köré, s jó hangulattal, izgalmas receptekkel örvendeztettek meg bennünket – értékelt Szatmári Zsolt, a zsűri elnöke, a hévízi Korona étterem és panzió ügyvezetője.
A TASZII dolgozói keleties hangulatot varázsoltak standjukra, ezt tükrözte a teríték, a tagok öltözéke s jázminrizses, indiai ételük is. A Tiszta Forrás Dalkör bográcsában kolozsvári gulyás rotyogott káposztával, debrecenivel, s került bele krumpli és lebbencstészta is, árulta el Bondor Gyuláné Ica.
– Minden benne van, ami magyaros és finom – jegyezte meg.
A Hévízi Tündérrózsáknál, azaz a gyógyfürdőkórház gyógyszerészeinél a pörkölt mellé emésztést segítő tablettát kínáltak a zsűrinek, s csapatindulóval is készültek: „Ha szereted a bablevest, tedd fel a kezedet!” – szólt a refrén.
A Szatmári Zsolt, Lázár László önkormányzati képviselő és Remete Imre szabadúszó séf alkotta zsűri a TASZII csapatát különdíjjal jutalmazta, a dobogó harmadik fokára a Tiszta Forrás Dalkör állhatott fel, a második helyen a Hévízi Tündérrózsák végeztek, a versenyt a Hami-Fali nyerte.
A jó ebédhez Németh Lajos harmonikás szolgáltatta a nótát, emellett dottós felvonulás, népi játszótér, Maksa Zoltán humorista, majd a Coco Loco koncertje szórakoztatta a programra kilátogatókat, akik préselhettek szőlőt, s kipróbálhatták a hébérezést is.
Nyitókép: pixabay
Forrás: zaol.hu