A hagyományteremtő szándékkal megszervezett halas pikniken készült balatoni halászlé, sült keszeg, harcsapaprikás, sőt vaddisznópörkölt is.
Urbancsok Zsolt a Tihanyi Horgász Egyesület elnöke elmondta, hogy egyesületük tavasszal mindig egy környezetvédelmi nappal indítja a szezont, a mostani szórakoztató eszem-iszomot pedig amolyan szezonzárónak szánják. Ez egy kiváló alkalom arra, hogy a horgász egyesület tagjai és családjaik találkozzanak egymással illetve, hogy népszerűsítsék a balatoni halakból készült ételeket.
Az alapanyagokat az egyesületi tagok ajánlották fel és a rendezvényre érkezők ingyen megkóstolhatták a halas-vadas finomságokat. A Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesületének illusztris képviselője Göldner Tibor és lelkes csapata harcsapaprikást készített kapros-túrógombóccal. A háromszoros országos halfőző bajnok elmesélte, hogy kétszer harcsával, egyszer bajai halászlével nyert halfőző versenyt.
Szívesen jött el most is Tihanyba, hogy átadja a főzőtudását egy helyi fiatalnak, Kántor Gábornak, aki, ha megjegyzi a tanultakat, akkor valószínűleg sikeres lesz majd a versenyeken. A halas pikniken a kóstolás mellett jótékonykodhattak is a résztvevők.
Mivel a horgászok között sok a kutyás, a kutyatulajdonosok közül pedig sokan horgásznak is, ezért úgy döntöttek az egyesület tagjai, hogy a nyitott rendezvényre érkezők által felajánlott összeggel a Balatonfüredi Ebmenhely lakóit támogatják.
Forrás: veol.hu