2020.02.08. 08:01
Többtonnás fa végzett a tapolcai apával - fotókkal!
Gyászol egész Tapolca, miután a szerdai vihar áldozatot követelt: egy helyi férfi ugyanis éppen Nemesvitán járt a brutális erősségű szélfúvás idején, amikor a kocsijára dőlt egy többtonnás fa. Az autóban ülő 54 éves családapa, Sz. Csaba azonnal meghalt, esélye sem volt a túlélésre, a kocsi roncsaiból is csak feszítő-vágóval sikerült a testét kiemelni.

– A badacsonytomaji és a keszthelyi tűzoltók dolgoztak a helyszínen. Először az autóra zuhant, hatalmas fát darabolták fel a tűzoltók, hogy hozzáférjenek a járműhöz, ahonnan feszítővágóval vették ki a férfit. Egy 54 éves tapolcai férfi halt meg, amikor menet közben egy legkevesebb másfél méter átmérőjű, több tonnás út melletti fa rádőlt Fiat típusú autójára – közölte Csondor Henrietta, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

 

Menet közben dőlt rá a fa egy személyautóraTegnap halálos áldozatot követelt a vihar. Nemesvita település határában…

Közzétette: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – 2020. február 6., csütörtök

 

Nemesvita polgármestere az alábbi közleményt juttatta el a veol.hu-nak a balesettel kapcsolatban, melyet változtatás nélkül közlünk:

– Sajnálatos tragédia történt Nemesvita község bevezető útján. Településünk éke a lassan évszázados nyárfasor. Az erős szél az útra döntött egy 5 tonnás fát, mely az ott haladó járműre dőlt. Gépkocsi vezetője a helyszínen életét vesztette. A kiöregedett fák vizsgálatát, évekkel ezelőtt elvégezte a község önkormányzata. Az akkori időpontban beteg fákat eltávolította a község önkormányzata, az út tulajdonosának – Magyar Közút- hozzájárulásával. A fák pótlását rendszeresen elvégezzük rendkívüli természeti értékünket, megőrizzük. Az extrém időjárás eseteivel, számolni nem tudunk. Az érintetteknek őszinte részvétemet nyilvánítom – mondta Csali János polgármester.

Nyitókép: Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva