2020.03.14. 12:00
Gondtalan pihenés a zalakarosi fürdőben
A megszokott rend szerint üzemel tovább a Zalakarosi Fürdő, várják a pihenni vágyó családokat, a hétvégi szaunafesztivált is megtartják!

A Facebookon közzétett közleményük szerint, mivel a gyógyfürdőkben nem jelent veszélyt a koronavírus, továbbá Magyarországon a fürdőkre jelenleg még nem vonatkozik semmilyen korlátozás, továbbra is várják vendégeiket.

Fotó: zalakaros.hu

A március 13-tól 15-ig tartó Szauna fesztivált megtartják, ám korlátozott (100 fő alatti) létszámmal, melyről kizárólag telefonon (+36-93-340-420) tudnak naprakész tájékoztatást adni. E mellett a higiéniára is fokozott figyelmet fordítanak, többek között több lesz a kézfertőtlenítő pontok száma, és a kilincseket, korlátokat is rendszeresen fertőtlenítik.
A teljes bejegyzés itt olvasható:

COVID-19 koronavírus elsődlegesen egy burokkal rendelkező légúti vírus, amennyiben sérül ez a burok, akkor a vírus elveszíti fertőző képességét. A víz klórozása során elemi oxigén keletkezik, amely oxidáló hatású és erőteljesen károsítja pl. az új koronavírus burkát. A koronavírusok a vizsgálatok szerint 0,2-0,5 mg/l szabad klór jelenlétében szinte pillanatszerűen inaktiválódnak, így a megfelelően üzemeltetett medencékben életképes vírusok jelenlétével nem kell számolni. Az uszodai vizek klórozása során használt klórmennyiség tehát elég ahhoz, hogy az esetleg vízbe kerülő koronavírust elpusztítsa. ​
Napjainkban az uszodamedencék a közfürdők létesítésének és üzemeltetésének közegészségügyi feltételeiről szóló 37/1996. (X. 18.) NM rendelet előírásainak megfelelően, szűrő-forgató üzemmódban működnek.
A szűrő-forgató rendszerű medence feltöltését és használatba vételét követően a vizet szivattyúval folyamatosan elvezetik és tisztítják, majd fertőtlenítést követően visszajuttatják. A legelterjedtebb hagyományos fertőtlenítési mód a klóros kezelés, melynek során a klór számos formában bejuttatható a vízbe. A fürdővíz kezeléséhez alkalmazott szerek engedélyezése a Nemzeti Népegészségügyi Központban történik. A visszaforgatásos medencék vizének közel ivóvíz minőségűnek kell lennie.

Magyarországon a fürdőkre jelenleg még nem vonatkozik semmilyen koronavírussal kapcsolatos korlátozás, így továbbra is várjuk vendégeinket a vírushelyzet változásától függően.

Fotó: hellozalakaros.hu

Fokozott figyelmet fordítanak a higiéniára

Megnövelték a kézfertőtlenítő pontok számát vendégeik részére, az adagolók minden vizesblokkban fertőtlenítő szappant tartalmaznak.
Folyamatosan fertőtlenítik a kilincseket, korlátokat, fém és műanyag felületeket, valamint a padozatok ülő- és fekvő felületeit is.
Fokozottan felhívják a figyelmet a gyakori és alapos kézmosásra, valamint arra, hogy minden esetben kötelező a medence használat előtti zuhanyzás.

Egészségünk az első

Aki fertőzött területen járt, vagy érintkezett onnan érkezővel, kérjük ne látogassa a fürdőt a többiek biztonsága érdekében.

A Zalakarosi Fürdő Zrt. kéri az elvárható higiéniás és egészségügyi normák betartását és vendégeik megértő együttműködését!

Nyitókép: hellozalakaros.hu

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva