Emellett egy online szőlész-borász gyorstalpaló kurzussal is jelentkeznek: Zsófi 2019-ben egy szőlész-borász gyakorlati oktatóként is dolgozott, ezt a tapasztalatot felhasználva közérthetően, mégis szakmai szemmel fog beszélni a borok világáról.
A #LaposaLive a Laposa Birtok oldalán és a @laposabirtok instagramon lesz elérhető, a videók később is megnézhetők az oldalukon.
Részletes tematika:
Március 20. péntek: 19:00 Szőlész-borász alapok mini kurzus online: 1. Metszés alapismeretek (a francia és az olasz meló)
Március 21. szombat 20:00 Online borkóstoló: Laposa Kéknyelű
Március 25. szerda 20:00 Online borkóstoló: Laposa Rosé
Március 27. péntek: 19:00 Szőlész-borász alapok mini kurzus online: 2. Szőlőfeldolgozás-mustkezelés
Március 28. szombat 20:00 Online borkóstoló: Laposa 4 Hegy
Április 1. szerda 20:00: Online borkóstoló: Laposa Rizling2
Április 3. péntek 19:00 Szőlész-borász alapok mini kurzus online: 3. Erjesztés és újborkezelés
Április 10. péntek 19:00 Szőlész-borász alapok mini kurzus online: 4. A bor harmóniája, palackozás
Április 17. péntek 19:00 Szőlész-borász alapok mini kurzus online: 5. Érzékszervi vizsgálat Április 18. szombat 19:00: Apukám Világa online borkóstoló és bemutató
Április 24. péntek 19:00 Szőlész-borász alapok mini kurzus online: 6. Pezsgőkészítés alapjai – Hogyan készül a Prosecco