Az eddigiektől kicsit eltérő módon, mégis a hagyományos kínálattal várja a vendégeket az Első Balatoni Hal- és Termelői Piac május elsejétől.
– A hely adottsága, a bicikliúthoz való közelsége nagyban befolyásolja a vendégkört – szögezte le László Beáta piacfelügyelő. A bejáratánál pedig kint van a NÉBIH tájékoztatása a szabályokról és tanácsokról.
– Az árusok szájmaszkban és védőkesztyűben értékesítik a portékájukat. A látogatók közül is többen így érkeztek. Szabadtérről van szó, de nekik is ajánljuk a védőeszközök viselését. Arra is figyelünk, hogy sok ember ne csoportosuljon a piacon. Ha mégis így adódik, például sorban állásnál, akkor megkérem a látogatókat, hogy tartsák a biztonságos távolságot – ismertette a most érvényes speciális szabályokat és az első napok tapasztalatait a piacfelügyelő.
A májusi nyitást követő napokban az árusok ajándékokat, aszalványokat, fűszereket, szárazárut, rétest, mézet árultak, de hamarosan megjelennek zöldségek, gyümölcsök is.
A piacon lévő – ételt és italt kínáló – faházak is megnyitottak, hétköznaponként délután négy órától, hétvégente pedig délelőtt tíz órától várják a vendégeket, hiszen ezek az egységek is szabadtéren találhatóak.
A piac vezetése és a vendéglátóhelyek üzemeltetői figyelnek arra, hogy a vendégek megtartsák egymástól a kellő távolságot, az asztalokat és a padokat is ennek megfelelően helyezik ki.
Az eddigi években hagyományosak voltak a tematikus napok, rendezvények és zenés programok a termelői piacon. Ezek az idei nyáron elmaradnak, de a piac őszig várja a vásárlókat.
Nyitókép: pixabay
Forrás: zaol.hu