B. Virág Rita | 2020.08.04. 18:00
Megható pillanatok a Kékszalag-díjátadón - Elhunyt társukra emlékeztek
Átadták az idei Kékszalagon legjobban teljesítő csapatoknak járó elismeréseket.

A szokásoknak megfelelően Balatonfüreden, a Gyógy téren tartották a Kékszalag-díjkiosztót. Európa leghosszabb és legrégibb tókerülő vitorlás­versenye szombat reggel 9 órakor zárult le, s összesen 338 hajó ért célba. A gyenge szeles időjárásban elég sokan feladták a versenyt, hiszen 535 hajó nevezett.

A limitidőn belüli utolsó befutó a Simon Zoltán kormányozta Libra lett, a hajó szombat reggel 8 óra 56 perc 20 másodperckor érkezett a célba. Az utolsó befutót a tavaly megkezdett hagyományt folytatva a győztes RSM2 legénysége fogadta a célban.

Megható pillanatoknak is tanúi lehettünk az ünnepélyes díjátadón. A Kékszalaggal egy időben hunyt el ugyanis Pomucz Tamás, a magyar vitorlássport egyik legkiemelkedőbb egyénisége, Európa-­bajnok sportoló. A 70-es cir­kálók eredményhirdetése közben fekete szalagot feltartva emlékeztek rá sporttársai. Itt a Jordán Balázs kormányozta Pannónia nyert, megelőzve az Orpheust (Herkó Dezső) és a Capellát (Vöneky Ákos).

Fotó: Pesthy Márton / veol.hu

Az utóbbi tíz esztendő leglassabb tókerülését az RSM2 nyerte meg Vándor Róbert kormányos irányításával. Mögötte második helyen zárt a New Black Jack (Roland Gaebler), harmadik lett az MKB-Prospex (Kaiser Kristóf).

Az egytestű hajók között az elmúlt évben a nemzetközi színtéren is kiemelkedően teljesítő Raffica szerezte meg az aranyérmet, ráadásul több katamaránt is megelőzve az összetettben a hetedik helyen zárt.

 

A Yardstick nyílt kategóriában második helyen végzett a Nelson Flottalízing Varga Lajos vezetésével, harmadik lett a Trentasette Rauschenberger Miklós irányításával.

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva