Ezek a gasztroünnepek mindig egy játékkal indulnak. A közönség megszavazza, hogy a tagok milyen alapanyagokból készítsenek ünnepi fogásokat.
Idén a szavazás alapanyaglistáját Tornyos Balázs séf, az egyesület elnöke állította össze. Az idei győztes alapanyagok: zöldborsó, meggy, harcsa, gomolya.
A Megfőzzük Almádit tagok idei kínálata:
Amaretto fagyizó
Meggyes gomolyafagylalt
Csalló Pálinka
„Meggyet fizet kettőt kap” akció
Ha veszel egy üveg meggy pálinkát, kapsz mellé egy érlelt meggyet vagy fürtös vadmeggyet…
Wesselényi strand előtt a faházban
Ivácson Kistermelői Élelmiszerek
Batúr és füstölt gomolya, meggyes joghurt és füstölt harcsás zsendice.
Jóbarátok Halsütöde
Zöldborsó krémleves pirított mandulával
Grillezett gomolya sajt kevert salátával
Harcsapaprikás kemencés túrós csúszával
Mákos túrógombóc meggy raguval
Kerekes Pince
Citrusos zöldborsó krémleves konfitált harcsafilével
Kemencében párolt marhapecsenye pirított darával és meggymártással
Spárgával grillezett gomolya hideg epersalátával
Desszeretlek desszertműhely
Streit Kriszti csoki-meggy mousse
Mélytányér menü
Fokhagymás harcsafilé paprikás mártással, szalvéta gombóccal
Panna cotta kardamomos meggyraguval
Veganeeta
Fehérboros zöldborsós rizottó kardamomos édesköménnyel, mentás borsóhabbal
Meggyes-tárkonyos morzsapite (gluténmentes)
Az egyesület szabadúszó séfjei – Tornyos Balázs és Kocsis Bálint – cirkálnak a helyek között, és ott segítenek, ahol kell.
A Szezonnyitó zenés rendezvény, ilyenkor a helyek programokkal is kedveskednek a hozzájuk látogatóknak! A Jóbarátok Halsütödében például szombaton 16-18-ig és vasárnap 14-16-ig Balogh Sofia énekel. A Kerekes Pincében Szezonnyitó Grill&Chill Dj Galler&Rikk.
A rendezvényt a Szentesi Lovasfarm is támogatja. Szombat délután Szentesi Vajk és fogata szállítja a rendezvény látogatóit.