A bor- és gasztrokorzón bemutatkozott a város idei bora címet elnyerő szentbékkállai Fodorvin-pincészet is, amely mellett felvonultak a legjobb nyugat-magyarországi, balatoni borházak, s eljött Arad-Hegyaljáról Balla Géza is.
Fodor Gábor, a Fodorvin vezetője elmesélte, a családi pincészetet szülei 1990-ben alapították Szentbékkállán, ám arra nagyon büszkék, hogy nővérével már a hatodik generációt alkotják, amely szőlővel és borral foglalkozik.
Zászlósboruk a Hévíz Város Bora címet elnyert olaszrizling, amely a következőkben számos helyi étteremben és szállodában is megkóstolható.
Vaszily Zsolt, a nyáron rendezett verseny szakmai irányítója felelevenítette, a viadalra olyan balatoni borházakat hívtak, amelyek a saját településükön már nyertek, továbbá a tavalyi választás első három helyezettjét invitálták, így mintegy 40 remek tételt minősített a professzorokból, neves borászokból és idegenforgalmi szakemberekből álló zsűri.
Miklós Beatrix, a Hévíz Turisztikai Egyesület elnöke szerint a bor- és gasztrokorzó volt az év legnagyobb eseménye, rengeteg vendéggel, köztük sok külföldivel, illetve kiváló borászatokkal, minőségi, különleges ételekkel és a térség kézműveseivel.
Pálffy Tamás, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. igazgatója leszögezte: ezzel a rendezvénnyel is a város vendégkörének minőségi kiszolgálása volt a legfontosabb cél.
A sétálóutcán a látogatók felfedezhették például a Farkaslakáról, Tamási Áron csodás szülőfalujából érkező Kovács Kalácsot is, amely az „Erdély legjobb kürtőskalácsa” címet birtokolja, illetve évről évre elkészíti a Székelyföld leghosszabb autentikus édességét, amellyel már tizennégy méternél jár.
Forrás: zaol.hu