Szaniszló Hajnalka | 2021.09.01. 07:00
Rendkívül színes a hétvégi programkínálat a Balatonnál
A Balaton ősszel is nyitva van, és gyönyörű arcát mutatja. Érdemes keresgélni a tartalmas programok között.

Szeptember 4., szombat

XXIV. kisvasúti nap Balatonfenyvesen

Délelőtt Somogyszentpálon, délután a Buzsákhoz tartozó Csisztafürdőn látják vendégül a résztvevőket színes programokkal.

A balatonfenyvesi kisvasút
Fotó: Böröczky Bulcsú

 

Bortúra Badacsonyban, Badacsonytomaj

Pincéről pincére járva borkóstolás és túrázás egyvelegét gyúrták össze számodra. Családi pincészetek finomabbnál finomabb borait ismerheted meg pazar látvány kíséretében. Útközben szakvezető mesél a borvidék történelméről, a Badacsonyról, az itt élő emberekről.

Színe és fonákja kiállítás, Veszprém

Babinszky Csilla alkotásaiból nyílik kiállítás Színe és fonákja címmel. A kiállítás válogatást ad az alkotó életművéből. A tárlaton installációk, csendéletek, ceruzarajok és festmények is láthatók.

Eucharisztikus Napok, Tihany – Balatonfüred, szeptember 3-4.

A Balaton térségében Balatonfüred és Tihany is csatlakozott az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjaihoz. A katolikus világtalálkozó idején nem csak hitéleti események, hanem kulturális-és gyerekprogramok, valamint koncertek is várják az érdeklődőket.

DM Balaton Run 2021, Zamárdi

2021-ben egy új versennyel, a dm Balaton RUN futónappal várják Zamárdiban a mozogni vágyókat. Az eseményre a rutinos futókat és a futással csak most ismerkedő sportolókat is várják, akiket a mozgás szeretete, és a közösségi élmény köt össze egy gyönyörű környezetben.

Fotó: Freepik

 

Szüreti Mulatság és Halászléfőző-verseny, Balatongyörök

Balatongyörök lakói egykor szőlőtermesztésből éltek, így a szüreti felvonulás, és a színes szüreti programok ezt a hagyományt őrzik.

Szüreti Vigasságok Gyenesdiáson

A szüret az egyik legjobb dolog az őszben. Aki mégsem akar a szőlősorok között hajladozni, az a rendezvényen ízelítőt kaphat a szüret másik oldalából.

Családi és művészeti piknik Veszprémben

Szabadtéri festészeti akció, koncertek, szalonbeszélgetés és irodalmi piknik várja az érdeklődőket a Tűztorony udvarban és a Modern Képtár – Vass László Gyűjteményben.

Zánkai Értékek Napja – kemenceavatással, Zánka

Ismerd meg a település értékeit, az itt lakó értékes embereket. Tölts el közösen egy délutánt a Tájház udvarán hagyományőrző programokkal, népi zenével, és az új kemencénkben sült finomságokkal.

Összművészeti nap a fesztiválon, Veszprém

Filmvetítés, a színházat és a táncot ötvöző beavatószínházi előadás, valamint az irodalmat, a zenét és a táncművészetet vegyítő produkciót is láthatnak a nézők a Nemzetküzi Kortárs Összművészeti Fesztiválon szombaton.

Közép-Európa táncszínház, Nemzetközi Összművészeti Fesztivál, Veszprém
Fotó: Penovác Károly/Napló

 

WOW Hungary Komp#22 – By Alex és a Slepp, Szántód

Koncert a Balaton legkülönlegesebb színpadán, a Tihanyból és Szántódról induló, a tó közepén összekapcsolódó kompok fedélzetén.

DJ Pinyó az örvényesi strand születésnapján, Örvényes

Gondoltad volna, hogy az örvényesi strand már 110 éve várja a vendégeket? A jeles évfordulót bulival ünneplik, ahova téged is várnak.

POKOLGÉP koncert, vendég: Radar, Siófok

Koncert a Siófoki Szabadtéri Színpadon a magyar heavy metal szerelmeseinek.

 

Szeptember 5., vasárnap

Klara and the Sun – kiállítás, Szentbékálla, szeptember 5-ig

A tárgy- és a képalkotás hagyományos művészeti médiumain túl a tudomány és a technológia aktuális eszközköszleteit felvonultató tárlat aktív részvételre invitálja a látogatókat.

Illatmúzeum Pannonhalmán, szeptember 5-ig

Magyarország első illatmúzeumában a látogatók elmerülhetnek a kozmetikai és gyógyhatású készítmények pannonhalmi fortélyaiban.

Családi nappal zárul a Nemzetközi Kortárs Összművészeti Fesztivál

Minden korosztályt megszólítanak a programok vasárnap a Nemzetközi Kortárs Összművészeti Fesztiválon Veszprémben.

Egész hétvégén látogatható programok

Balaton Boat Show, Balatonkenese, szeptember 3-5.

26. alkalommal rendezik meg szeptember első hétvégéjén – 2021. szeptember 3-5. között – Balatonkenesén a Balaton Boat Show-t, amely az egyetlen vízi és vízparti hajókiállítás Magyarországon.

Szent György-hegy hajnalig 2021, Hegymagas, szeptember 4-5.

2021-ben újra igazi egész estés szélesvásznú napfelkeltéig tartó kalandozás és borozás vár rád a Szent György-hegyen.

Nemzetközi verklifesztivál, Keszthely, szeptember 4-5.

A zenegépek és zenészek muzsikája vidámsággal és régi korok kellemes hangulatával tölti meg a belvárost. Néhányan bábfigurát mozgatva adnak kis műsort a gépek előtt és a gépeken, kár lenne kihagyni ezt a programot.

Fotó: Mihály Szilvia

 

The Frame – digitális fotóművészeti kiállítás, Tihany, szeptember 12-ig

2021. augusztus 2. és szeptember 12. között a tihanyi Rege Galériában lesz megtekinthető a hazánkban egyedülálló The Frame digitális fotóművészeti kiállítás.

„Balatonfüred borcímkék tükrében” – kiállítás megnyitó, Balatonfüred, szeptember 29-ig

Fazekas Gergő (The Majordesign) és Varga András (Lídia Borház) előadással egybekötött bemutatója a XXI. század számítógépes applikációkat tartalmazó borcímkéiről.

Legó kiállítás Tihanyban, december 31-ig

Vasúti közlekedés, űrjelenet, tengerparti nyaralás és a Mikulás birodalma. Ez csak néhány érdekesség, amelyet a tihanyi legókiállításon csodálhatsz meg.

Balatonfüred 50 – Kiállítás, Balatonfüred, 2022. január 9.-ig

Képes történetek Balatonfüred várossá válásának első évtizedeiből. A kiállítás 2022. január 9-ig látogatható a Vaszary Galériában.

Mese Mítosz História – kiállítás, Balatonfüred, január 9-ig

A Mese Mítosz História – Archaizálás és mágikus realizmus az 1960-70-es évek magyar művészetében című kiállítás megtekinthető a balatonfüredi Vaszary Galériában 2021. augusztus 21. és 2022. január 9. között. A kiállítás a Kádár-kor magyar művészetének egy eddig kevéssé feltárt és méltányolt szeletét mutatja be.

 

 

Nyitókép: Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva