A Plázson felállított 1500 négyzetméteres sátorban várják a vendégeket, ahol az őszi színek és ízek egyaránt megjelennek a tányérokon. A séfek külön, erre a rendezvényre állítják össze kínálatukat. Olyan különlegességeket sütnek-főznek, mint a
Szomor szürkemarha bélszín-medalion színes burgonyával és zellerpürével, vagy a vadas marhanyak szalvétagombóccal, esetleg a serpenyős süllőderék, illetve a bárányragu.
Hogy csak néhány példát mondjunk. A süteményekről, jófajta párlatokról, és az isteni balatoni borokról már nem is beszélve.
– Úgy tűnik, hogy idén újra visszatérhetünk a normális kerékvágásba, mégpedig az egész rendezvény újragondolásával – mondta Vincze Péter elnökségi tag, arra célozva, hogy 2020 tavaszán a covid vetett véget a korábbi rendezvénysorozatnak.
Az idei évtől a „Kóstold körbe – Bor & Gasztrofeszt” elnevezést kapta az esemény, amely Balatoni Kör tagjait bemutató gasztro útikalauz nevével egyezik meg.
Újdonság, hogy ezúttal a sátor alatt faházakban találhatóak majd meg a Balatoni Kör borászatai, éttermei, cukrászatai, pálinkásai és minden szolgáltatója.
Bármilyen idő is lesz, minden attrakció itt zajlik. Lesz három food truck, és a rendezvénynek komoly megjelenést adnak az új épített és rattan bútorok, könyöklők.
– A tematikánk továbbra is az, hogy a Balaton ősszel nem zár be. Augusztusban nincs vége a balatoni vendéglátásnak. Sőt! Ha szabad így mondani, akkor inkább emeljük az (íz)szintet.
A mozgalmas nyári időszak után most van igazából lehetőségünk a komoly és minőségi vendéglátásra.
Azt szeretnénk elérni, hogy valódi négy évszakot képviseljen a Balaton. Azt gondolom hogy a helyi döntéshozók is látják, mennyire meghatározó egy ilyen rendezvény – tette hozzá Vincze Péter.
Hat helyszín a Balaton körül
A kultúra és a jótékonyság is fókuszba kerül a rendezvényen. A Fanyűvő játékpark egész napos játszóháza várja a kicsiket, a színpadon pedig a Babos-Piller Jazz Duo szolgáltatja a zenét.
– Szalai Krisztián barátunk Keszthelyről érkezik, és élőben, egész nap festeni fog a helyszínen. Délután a Magyarországi Vérlovagok számára tartunk egy jótékonysági aukciót, ahol a festményre lehet majd licitálni – hívta fel a figyelmet Vincze Péter.
A belépés ingyenes, a levesek és előételek 1000–1200 Ft-ba, a főételek 1900–2200 Ft-ba kerülnek.
Ősszel és télen összesen hat helyszínen találkozhatunk majd a rendezvénnyel. November 6-án Köveskálon egy körbesétálható gasztrofaluval várják a vendégeket. December 11-én Balatonfüreden szerveznek gasztrorendezvényt, ahol a helyi, és balatoni kézművesek adventi vásárára is sor kerül. Január 29-én Zamárdi következik, majd február 12-án egy exkluzív helyszínnel, a keszthelyi Festetics kastéllyal bővül a sorozat. A márciusi, záró eseményre pedig Szigligeten, a Várudvarban kerül sor.
A résztvevőkről itt lehet olvasni!
Nyitókép: Mihály Szilvia