A döntőt az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár helyszínén rendezték, melyre hat csapat jutott be. Az első fordulóban gasztronómiai esszét, termelői kutatási anyagot és a tervezett, lefőzött ételek fotóját kellett leadni. A Kömpf Tíria és Balogh István alkotta csapatot Soósné Bolla Zsuzsanna készítette fel a versenyre, de sok szakmai segítséget kaptak Csapody Balázstól, a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnökétől és Jáhni László séftől.
Híres zsűritagok
A döntőben a fiatalok előételnek fogasfilét tálaltak zöld majonézzel, málnás céklával, friss salátával.
A főétel szarvasbélszín volt kelkáposztás kölessel, grillezett gombával és birsalmás mustárkaviárral.
Az ételeket Turi Dorina szolgálta fel. A csapatnak köszönhetően félmillió forintos eszközvásárlással gazdagodik a Krúdy, a versenyzők nagy értékű késkészletet, felkészítő tanáruk utalványt kapott.
A zsűri tagjai:
- Pesti István, Michelin csillagos séf (Platán Restaurant & Café, Platán Gourmet Étterem és Udvarház) a zsűri elnöke
- Thür Ádám (Ikon Restaurant Debrecen) zsűritag
- Gyurik Gábor (Viator Apátsági Étterem és Borbár, Pannonhalma) zsűritag
- Jónás Gábor (Rosinante Fogadó, Szigetmonostor) zsűritag
- Bodnár Gábor (Panificio Il Basilico, Szentendre) zsűritag
- André Péter (ügyvezető, Agrármarketing Centrum) zsűritag
Forrás: Sonline.hu
Nyitókép: Facebook/Siófoki Szakképzési Centrum