Főzőversenyt tartottak a rádpusztai élménybirtokon Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás „Vadat és halat, s mi jó falat” kísérőrendezvényeként. A hétvégi versenyen két kategóriában profi és amatőr főzők egyaránt indultak: vaddisznópörköltet és halászlevet készítettek a csapatok, melyhez az élménybirtok 10–10 kiló balatoni sudárpontyot és vaddisznót adott.
Az indulókhoz Bíró Lajos séf is csatlakozott, meglepetésként pedig Hortobágyról is érkezett egy csapat, akik hagyományos slambuccal készültek. Harmincnégy csapatból 19 vadpörköltet, 15 halászlevet készített, 4 csapat mindkét kategóriában főzött.
A zsűri elnöke, Széll Tamás, Michelin-csillagos mesterszakács volt.
Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és az esemény fővédnöke elmondta: a főzőversenyre két vadásztársaság különleges trófeakiállítással is készült. Az idei bőgés során elejtett gímszarvasbikákat lehetett megtekinteni.
Forrás: Sonline.hu
Nyitókép: Lapat Lili/Sonline.hu