A bormustrának kezdetek óta a legfőbb célja, hogy fórumot biztosítson a tradicionális magyar és hazai nemesítésű szőlőfajtáknak, valamint a belőlük készített ízletes és különleges, gyakran a nagyközönség számára ismeretlen boroknak.
A szervezők egyben lehetőséget kívánnak nyújtani a borbarátoknak ezeknek a hungarikum boroknak a megismeréséhez és a kóstolásához is. A sétáló kóstoló mellett, a szakmai délutánon több borász és szakember tart majd rövid előadást szőlészeti, borászati, vagy egyéb témákban.
BORMUSTRA
14.00 Ünnepélyes megnyitó és megemlékezés DR. BAKONYI KÁROLY szőlőnemesítőről.
Szőlő és bor a képzőművészetben című tárlat megnyitója
13.45 – 19.30 Borkóstoló:
Jellegzetes MAGYAR SZŐLŐFAJTÁK borainak kóstolása
Borválogatás: Pampetrics Borkereskedés (több mint 50 szőlőfajta, több mint 150 kóstolható tétel)
ELŐADÁSOK:
14.30 – 18.00 Előadások szőlészeti, borászati és egyéb témákban:
– dr. Bakonyi László: Szőlőfajták születése – ahogy Ő tanította
– dr. Hajdu Edit: Őshonos és új szőlőfajták a Balatoni borrégió ültetvényeiben
– dr. Szabó István: Szőlővirág és szőlőmag
– Horváth Imre: Hungarikum sztori – tapasztalatok és jó gyakorlatok az imázs- és közösségépítésben
– Komoróczi Lajos: (m)Etanolfózis – ízpárbaj (meghívott vendégek: Romsics Bence borász, Horváth Tibor hobbi borász)
GASZTRONÓMIA
14.00 – 19.00
Egyéb étel és ital kínálat:
– Korosa sajtok
– pogácsák
– borkorcsolyák
KONCERT:
18.00 – 19.00: VIVAT BACCHUS
Kóstolójegy: 4.900 Ft