likeBalaton.hu | 2022.02.19. 14:00
Bormustra vár Keszthelyen
Több mint 150 féle bort kóstolhatsz meg a keszthelyi színházban, ahol borkorcsolyák és bordalok színesítik a programot.

2022. február 26-án szombaton a Balaton Színház – idén a Balaton Fesztivál Alapítvánnyal közösen – immár tizedik alkalommal szervezi meg hagyományos borkóstolóját, a Magyar Borok Mustráját a keszthelyi Balaton Színházban.

A rendezvény legfőbb célja, hogy fórumot biztosítson a tradicionális magyar és hazai nemesítésű szőlőfajtáknak, valamint a belőlük készített ízletes és különleges, gyakran a nagyközönség számára ismeretlen boroknak.

Fotó: Zalai Hírlap-Keszey Ágnes/archív

Hungarikumok a pohárban

A szervezők lehetőséget adnak a borbarátoknak ezeknek a „hungarikum” boroknak a megismeréséhez és a kóstolásához is. Idén különösen fontosnak tartják, hogy a dr. Bakonyi Károly emlékév keretében méltó módon tiszteleghessenek Keszthely város díszpolgára, az ismert szőlőnemesítő munkássága előtt.

A rendezvényen több borász és szakember tart előadást szőlészeti, borászati témákban a szakmai délutánon, valamint megtekinthető lesz egy dr. Bakonyi Károly életművét és munkásságát bemutató tárlat, és egy képzőművészeti kiállítás is „Szőlő és bor a képzőművészetben” címmel.

Forrás: pixabay

A rendezvény igazi különlegessége persze maga a bormustra, melyen több mint 50 különböző, jellegzetes magyar szőlőfajtából készített bor, több mint 150 tételének korlátlan kóstolási lehetősége várja a borbarátokat.

A bormustrán és az előadásokon kívül gasztronómiai kiállítók finomságait is megkóstolhatják az érdeklődők. A rendezvény záró programjaként a Vivat Bacchus együttes koncertjén szórakozhatnak a vendégek.
Itt van a részletes program.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva