A Kistücsök a 2017-es Dining Guide TOP 100 étteremkalauz előkelő, 12. helyezettje. A szigorú Gault & Millau magyar nyelvű kalauzában 14 pontos eredményt ért el, ami óriási fegyvertény a balatonszemesi étterem számára. Étlapját a somogyi térség hagyományos ételei inspirálják, de a klasszikus ételek mellett különlegességek is megtalálhatóak rajta, amelyekből degusztációs menü is választható.
Az étterem tulajdonosa és vezetője a siófoki Csapody Balázs, aki több mint 25 éve irányítja a helyet. A szakember a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke és a Magyar Bocuse d’Or Akadémia alelnöke. Az élete a vendéglő, gyakran jár külföldi tanulmányutakra, hogy inspirálódjon. Az elsők között hirdette, hogy a Balaton-partján is megtérül, sőt kívánatos az egész éves nyitva tartás.
A Kistücsök séfje Jahni László, aki sokat tett a hírnév eléréséért. A séfhelyettes pedig az a Pohner Ádám, aki 2018-ban a Bocuse d’Or szakácsverseny európai válogatóján csapatával együtt kivívta a jogot a 2019-es lyoni világdöntőn való részvételre.
A regionális alapanyagokra épülő kínálat mindig friss, szezonális elemekből áll.
Nagy a forgalma, ezért érdemes online asztalt foglalni, illetve telefonon egyeztetni.
Nyitva minden nap 11-23 óráig.