PR cikk | 2022.08.30. 14:30
Akusztikus estek a Balatonon
Ha az akusztikus koncertek szerelmese vagy, legyen az zongora vagy gitár, akkor a következő programok biztosan neked valóak lennének. Egy finom bor, vacsora és akusztikus gitár zenénél nincs is jobb a Balaton mentén!

A július és augusztus a szabadtéri koncertek szezonja, így biztos, hogy te is találsz a felsoroltak között olyat, amit nem hagynál ki. Legyél a színészek szerelmese vagy keresd a legjobb bandádat akusztikus koncerten, biztos, hogy találkozol olyannal, ami elvarázsol. Nézzük is, milyen akusztikus koncert programok várnak a nyár második felében a Balatonon – a Strand Fesztiválon kívül!

Az akusztikus zene csodája

Az akusztikus zene azt jelenti, hogy az előadó olyan hangszerrel lép fel, amely akusztikus hangot bocsát ki. Leggyakoribb az akusztikus gitár kíséret, amely ilyenkor erősítőre van kötve, vagy külön mikrofon előtt szól. Ezek a koncertek általában kisebbek, hangulatosabbak és családiasabbak, és nem mesterkéltek.

Nem lehet számítani színpadi technikára, fénytechnikára vagy füstgépre, hiszen nincs is ezekre szükség. Csak az előadó és akusztikus zenei kíséret van, ezek együttesen teremtik meg az intim hangulatot. Sok előadó egymaga lép színpadra egyetlen gitárral, de vannak akusztikus zenekarok is. A zongora kíséret, cintányér, szaxofon és hegedű kíséret is mind lehet egy akusztikus koncert része. Egy ilyen élmény során a hangzás, az ének kap főszerepet, és nem pedig a show.

Számtalan előadó tart a zenekara nélkül is akusztikus koncerteket, például Járai Márk vagy a Fran Palermo-ból ismert Henri Gonzo. A Margaret Island nyitotta akusztikus estével a balatoni koncertsorozatot június 23-án, úgyhogy nézzük, milyen akusztik estek várnak még rád a Balaton környékén!

Koncertek júliusban és augusztusban a Balatonon

A Művészetek Völgye Fesztivál július 22-31. között várja a látogatókat összesen 4 helyszínen: Balaton-felvidék, Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend. Színházi darabok, irodalmi estek, kiállítások, filmművészet is helyet kap, és pont ez a változatosság és kirívóan hosszú időtartam különbözteti meg a többi fesztiváltól. A magyar fellépők közül ugyanis minden fesztiválon ugyanazok a zenészek, énekesek és együttesek kapnak helyet, de nem a Művészetek Völgyében.

Jazz, komolyzene, népzene is megjelenik a könnyűzenei koncertek mellett, ezért is ennyire változatos a felhozatal. Barista kávé bemutató, fotólabor, növényismereti séta, vásári forgatag és kézműves vásár is helyet kap, így valódi felüdülés és művészeti élmény az idetévedőknek.

Akusztikus gitár estek terén is biztosan megtalálod a neked valót. Azahriah és Bérczesi Robi, a hiperkarma énekese is fellép egy-egy akusztikus saját esten, de Katona Petra és a Lámpaláng zenekar és elkápráztathat egy-egy csodálatos, akusztikus koncerten.

Balatonalmádiban, a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár előtt, a Városház téren egész augusztusban akusztik koncertek várják az érdeklődőket. A koncertek minden esetben 19:30-kor kezdődnek a platánoson.

A fellépők:

• Július 29. – Kontor Tamás duó

• Augusztus 5. – Juhász Anikó Project

• Augusztus 12. – Fekete Jenő duó

• Augusztus 26. – Volkova & Redbreast duó

Aki arra téved, biztos, hogy csodálatos koncertnek lehet szem és fültanúja!

A Balatoni Pikniknek szeptember 9-10. között a siófoki Plázs ad otthont. A vízparti minifesztiválként emlegetett rendezvénysorozat 48 órán át tart, és számtalan koncerten vehetsz részt. Gasztroélményről is gondoskodnak, hogy valódi piknik hangulattal teljen meg a vízpart – nem érdemes kihagyni! Szigligeten augusztus 15-én pedig Kamarás Iván, Jászai-Mari díjas színész tölti meg hangjával a színpadot. A koncert technikai okok miatt lett júliusról áttéve, úgyhogy így biztosan nem maradsz le róla te sem!

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva