Adventi termelői napok | Hévíz
Helyszín Hévíz,
Időpont
Minden szombaton 9 és 12 óra között vár a hévízi Termelői Piac helyi ínyencségekkel, workshopokkal az adventi időszakban.

2022. november 26. szombat — Sütemények Zalából!

Vendég: Madarász Ildikó — A vidék Háziasszonya

Időpont: 2022. november 26. a Hévízi Termelői Piacon a fedett részen a színpadon.

Moderátor: Vaszily Zsolt az Év Agrárembere és Prosztovicsné Pópity Timea a Sissi Kávézó tulajdonosa

Időpont: szombaton 10.00-12.00 óra között folyamatosan.

Workshop:

  • hagyományos/klasszikus ízek, modern megjelenésben – fókuszban a karácsony:
  • mákos, diós stb. kelt tészták – új fonási, formázási /töltési technikák – kb. 12 féle – helyszíni bemutatása, valamint kóstolása
  • karácsonyi sütőtökös sütemény bemutatása, kóstoltatás
  • fotó asztal, nyomtatott receptekkel, hogy a közönség, az otthonukba hazatérve, az élményt tovább vihessék.

2022. december 3. szombat Karácsonykor együnk halat!

 

Vendég: Ruprecht László- Séf , Gasztronómiai tanácsadó, Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület Elnöke

Időpont: 2022. december 3. a Hévízi Termelői Piacon a fedett részen a színpadon.

Moderátor: Miklós Beatrix és Leader Egyesület Elnöke

Időpont: szombaton 10.00-12.00 óra között folyamatosan.

A Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület a vidéki termelők bevonásával, kiváló minőségű hazai alapanyagok használatával, magas szintű szakmai háttérrel, a tagság közreműködésével, a rendezvényekkel, a képzéssel és oktatással, hazai termelők és magyar alapanyagok bevonásával széles körben képes bemutatni és népszerűsíteni a hazai vidéki gasztronómiát és vendéglátást

Workshop:

  • bemutatjuk a helyi termékek és alapanyagok fontosságát, alkalmazási lehetőségeit, illetve tanácsokat a helyi termelőknek, hogy hogyan, miként tudják termékeiket ezeken a csatornákon népszerűsíteni, értékesíteni.
  • a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódóan a magyar halak népszerűsítése, ünnepi receptek, tippek az ételek elkészítésére vonatkozóan

2022. december 10. szombat— Hagyományos Ünnepi ételeink!

Vendég: Vomberg Frigyes-Séf, A Séfek SÉFE Zsűritagja, a magyar Bocuse d’Or csapat tagja, coach Budapest 1. hely (2016), a Szakácskabátba zárva című népszerű önéletrajzi recepteket is tartalmazó könyv szerzője

Időpont: 2022. december 10. a Hévízi Termelői Piacon a fedett részen a színpadon.

Moderátor: Miklós Beatrix és az egyik hévízi szálloda séfje

Időpont: szombaton 10.00-12.00 óra között folyamatosan.

Workshop:

  • bemutatjuk a helyi termékek és alapanyagok fontosságát, alkalmazási lehetőségeit, illetve tanácsokat a helyi termelőknek, hogy hogyan, miként tudják termékeiket ezeken a csatornákon népszerűsíteni, értékesíteni.
  • a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódóan a hagyományos ünnepi ételeink témában ajánlanánk recepteket, praktikus tanácsokat,
  • Séfek Séfe programról néhány gondolat
  • könyvbemutató és dedikálás

2022. december 17. szombat— Terítéken a vadak! — 13 Hévízi SÉF

„Közös célunk a hévízi gasztronómia képviselete, a tanulók motiválása a több évtizedes séf tapasztalatok és praktikák továbbadása – Farkas Bálint az Egyesület Elnöke

Időpont: 2022. december 17. a Hévízi Termelői Piacon a fedett részen a színpadon.

Moderátor: 13 Hévíz Séf

Időpont: szombaton 10.00-12.00 óra között folyamatosan.

A workshop:

  • A helyi séfek bemutatkozása, a hazai alapanyagok felhasználásával – kóstoló

 

 

Hévízre tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva