Legyen tűz, legyen grill, legyen füst, legyen láng, legyen bazaltkő, legyen chili… Melegedj fel ebben a szürke januárban ízekkel és színekkel, melléjük tüzes vulkanikus borokkal Badacsonyban! Nem véletlen, hogy az év első témája pont erről szól.
2022 őszétől újra elindult a lelkes szervező társaság, hogy veled együtt hódítsa meg a gasztronómia csúcsait, Badacsonyban. Októbertől áprilisig tematikus gasztro-hétvégékkel várnak a hegy éttermei, teraszai, borászatai. Ilyenkor, a nagy nyári szezon előtt van igazán idő felfedezni a vidéket, a borokat és az ízeket. A konyhában van idő kísérletezni, kreatívan alkotni, a vendégek pedig élvezhetik az otthonos, személyesebb vendéglátást. Izgalmas falatok, sztorik, fogások, és egy olyan gasztrotúra, amit te alkotsz meg magadnak. Ez a GASZTROHEGY!
Mutatjuk, miket kóstolhatsz a januári Gasztrohegyen:
Hableány: Ördögszekér BBQ, káposzta, jalapeno // Iberico császár faszénen, ananász, sült saláta
Borbarátok: Grillezett BBQ harcsanyárs chilis ananász salátával
Kisfaludy-ház: Tokhal fosszíliák a völgyben, füstölt fekete babbal, perzselt levelekkel, mentás zöldborsófőzeléken
Bonvino: Ébredés bazalt tál kompozíció — Ehető vulkáni hamu, kőzet, burgonya, moha, szuvidált supreme csirkemell zöldfűszeres kéregben, gomba, füstös mártogató
Kiegészítő helyszínek: Éliás Birtok, Pláne Badacsony borterasz, Istvándy Birtok és Borműhely
Badacsonyba tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!
:
Nyitókép: Fabó-Kovács Vivien/Gasztrohegy-hivatalos