A családias hangulatú boresteken egy-egy vendégborász látogat el a Homola Borteraszra, aki elhozza kedvenc borait. Mellé a Homola is hozzáteszi kedvenc tételeit.
Első vendég: Bökő Dávid borász, balatonfüredi családi pincészetük, a Bökő Pince képviseletében. Dávid Budapesten született 1994-ben. Szőlész-borász mérnöki diplomáját a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte meg, majd a családi pincészetben kezdte meg munkáját. A Bökő Pince a Balatonfüred–Csopaki borvidéken 2015 óta működik, a szőlőműveléstől a palackozáson át az értékesítésig minden folyamatot a tulajdonosok végeznek.
A Homola Pincészet borai továbbra is Homonna Attila főborász és Homola Szabolcs tulajdonos közös alkotásának eredményei. Az eredményt ezennel Gál Zsombor, márkanagykövet prezentálja. Zsombor Budapesten, Párizsban és a burgundiai Dijonban végezte el közgazdasági és nemzetközi borkereskedelmi tanulmányait, majd bor- és gasztronómiai marketing területeken dolgozott Bostonban és Párizsban. 2016-ban költözött haza Magyarországra, 6 éven át építette a közösségi bormarketinget a Magyar Turisztikai Ügynökség kötelékében. 2023 márciusától a Homola Pincészet márkanagykövete és értékesítési vezetője.
Amiről szó lesz: természetes borok, vagy konvencionális borok? Merre navigáljunk a borvidéken?
Amit biztosan fogtok kóstolni a Bökő Pincéből:
– Sárgamuskotály “natúr”
– “Parti sétány” Olaszrizling
– Rosé “natúr” / hordóban érlelt, finom seprőn tartott rosé bor
– Tihany a Balaton partján
A Homola Pincészet pedig ezekkel készül:
– Sauvignon Blanc + / “natúr”
– Sáfránkert Olaszrizling
– Syrah + / “natúr”
– Kékfrankos válogatás “Tihany” 2017
A belépő tartalmazza a kóstolt borokat, hidegtálat helyi termelőktől származó friss alapanyagokból, valamint korlátlan szódavíz fogyasztást.
Nyitókép: Homola Borterasz – hivatalos