likeBalaton.hu | 2024.07.07. 12:00
Talmácsi Gábor az új zánkai traffiboxok átadásán is a biztonságot hangsúlyozta
Új sebességmérők teszik biztonságosabbá a zánkai Erzsébet-tábor megközelítését.

A berendezések biztonságosabbá teszik a tábor megközelítését

A két traffiboxot a rendőr-főkapitányság és a zánkai Erzsébet-tábor együttműködésének részeként helyezték üzembe a tábor bejáratánál. A 71-es út, főleg a nyári hónapokban, rendkívül forgalmas. A rendőrség a nyár folyamán bűn- és balesetmegelőzési előadásokat is tart a táborozóknak.

A legtöbb baleset gyorshajtás miatt következik be, így jelentős megelőző szerepe van a sebességmérő berendezéseknek. Veszprém vármegyében huszonkét sebességmérő üzemel, ebből hat a 71-es úton található.

Új sebességmérő traffiboxok a 71-es út Zánkai Erzsébet-tábor előtti szakaszán.
Fotó: MTI/Katona Tibor

Állandó mentőszolgálat és ügyelet a tábori egészségházakban

Az Országos Mentőszolgálattal való együttműködésnek köszönhetően a mentőszolgálat munkatársai állandó szolgálatot teljesítenek a tábor területén, a Bethesda Gyermekkórház szakemberei pedig 24 órás ügyeletet látnak el a tábori egészségházakban. Ugyancsak a táborozók biztonságát szolgálja a kamera- és beléptető rendszer.

A traffiboxoknak köszönhetően a gyermekek nemcsak a táborban vannak biztonságban, hanem érkezéskor és távozáskor is fokozottabb figyelem övezi őket.

Új sebességmérő traffiboxok a 71-es út Zánkai Erzsébet-tábor előtti szakaszán.
Fotó: MTI/Katona Tibor

Talmácsi Gábor hangsúlyozta a gyerekek oktatását a biztonság kapcsán

– Fontos a fiatalok oktatása és szemléletformálása. Tavaly ötezer gyermeknek tartottam foglalkozásokat a motorozás alapjairól – mondta Talmácsi Gábor világbajnok gyorsaságimotor-versenyző.

Nyár végéig összesen több mint 40 ezer gyerek pihenhet a Balatonnál

A balatoni Erzsébet-táborokban, Zánkán és Fonyódligeten a diákcsoportok augusztus 30-ig vasárnaptól péntekig tartó turnusokban vakációzhatnak. A zánkai táborhelyen péntektől vasárnapig családi táborokat is szerveznek.

Tervezd meg az utazást!



:


Nyitókép: Talmácsi Gábor világbajnok gyorsaságimotor-versenyző beszédet mond két új sebességmérő traffiboxnak a Zánkai Erzsébet-tábor előtti kihelyezése alkalmából tartott sajtótájékoztatón a tábor főépülete előtt 2024. július 4-én.
Fotó: MTI/Katona Tibor

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva