likeBalaton.hu | 2024.08.03. 12:00
Szúnyoggyérítés lesz hétfőn ezeken a településeken
A településeken földi úton történő szúnyoggyérítésre kerül sor héfőn.

Szúnyoggyérítés lesz Badacsonytördemic, Balatonboglár, Balatonfenyves, Balatonföldvár, Balatonfüred, Balatongyörök, Bealatonberény, Balatonkeresztúr, Balatonmáriafürdő, Balatonőszöd, Balatonszemes, Balatonvilágos, Csopak, Fonyód, Siófok, Szántód és Balatonalmádi településeken.

A kezelés időpontja az önkormányzat tájékoztatója alapján 2024. augusztus 05. , napnyugta után.

Tartalék időpontok: 2024. augusztus 06-07.

Mire számíthatsz?

Az alkalmazott készítmény a Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra és emberekre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Javasolt intézkedések

  • A szabadban tárolt gyerekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket és szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni.
  • A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.
  • A kezelt területen termesztett zöldségek, gyümölcsök fogyasztása vagy feldolgozása előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsit közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
  • Az érzékenyebb személyeknek (gyerekek, idősek) érdemes a kezelés ideje alatt zárt térben tartózkodni.
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva