Koszorus Rita | 2024.08.10. 10:00
Vasárnapig a rockereké Fonyód
A Balaton-part legnagyobb rockzenei eseményére ezúttal is az ország minden pontjáról érkeztek fesztiválozók. Vasárnapig tart a jubileumi, tizedik RockBalaton fesztivál Fonyódon.

Nagy hőségben gyülekeztek a rockerek csütörtök délután a RockBalaton színpada előtt a foyódi Piac téren. A keményvonalas, feketébe öltözött rajongókat nem rettentették el a forrón tűző sugarak sem, és kitartóan várták az első fellépőt a kordonoknál. A Classica rúgta be a fesztivál ajtaját, amelyet sokan nagyon vártak.
– Még sosem láttam őket élőben, úgyhogy már nagyon vártam, mondta Zsolt, aki párjával, Ivettel Dombóvárról jött.

Rockbalaton 2024

Nagyot szólt a RockBalaton első napja.
Fotó: Németh Levente

Fesztivál és nyaralás

Sokan azonban hosszabb nyaralást terveztek erre az időszakra. – Csütörtökön érkeztünk és jövő héten végig Fonyódon nyaralunk. Ez már nálunk hagyomány, hogy ilyenkorra időzítjük a nyári szabadságunkat, mert én fonyódi származású vagyok. Ráadásul abba a lakásba járunk vissza, ahol felnőttem – mondta Bökényi Márti Domonyból.

A fesztiválozók elmondták:

azért járnak vissza a RockBalatonra, mert kizárólag magyar előadók tépik a húrokat négy napon keresztül és nagyon jó a társaság.

– Családias a hangulat, és a zenei stílus azt a sztereotípiát társítják, hogy a rockerek mogorvák, meg nem barátságosak, de ide ha eljön valaki, láthatja, hogy ez nem így van. Nagyon összetartó ez a társaság, mi is minden évben találkozunk ismerősökkel és új barátokat is szerzünk a RockBalatonon. A jegy megéri az árát, mert nagyon jók az előadók. Most ezúttal az Alvin és a Mókusok koncertje miatt jöttünk – mondta Ráduly Krisztián, aki párjával Pécsről jött Fonyódra.

Rockbalaton 2024

Ráduly Krisztiánék szinte hazajárnak Fonyódra.
Fotó: Németh Levente

Az első napon a Classicát Rudán Joe és zenekara követte a színpadon, majd a tavaly fennállásának harmincadik évfordulóját ünneplő Alvin és a Mókusok érkezett.

A zenekar nem csak koncertet adott, de szülinapi bulit is tartott Fonyódon, hiszen gitárosukat a színpadon köszöntötték fel tortával születésnapja alkalmából. A napot a Depresszió fergeteges hangulatú koncertje zárta.

RockBalatonon jótékonykodnak

A fesztiválon már hagyomány, hogy jótékonykodnak a rockerek, ezért idén is szerveztek véradást. A nyitónapon, délután nyújthatták karjukat a résztvevők a Fonyódi Sportcsarnokban, ahol 52-en adtak vért. De gyűjtést szervezett a RockBalaton fesztiválra a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fonyódi csoportja is, akik arról is gondoskodtak, hogy a kiürült, visszaváltható PET palackok és sörös dobozok ne a kukába kerüljenek. – Az üvegeket és dobozokat két edénybe gyűjtjük, amiket beváltunk és

az ebből befolyt összeget, ahogy a többi felajánlást is a környékbeli gyerekek iskolakezdésének támogatására fordítunk.

De vannak beteg gyerekek, nekik is külön gyűjtünk – mondta Kara Erzsébet, önkéntes.

A rendezvénnyel egy időben a szervezők és egy lelkes rajongó jótékonysági árverést is hirdetett. A fesztivál hivatalos közösségi oldalán lehet licitálni egy ikonikus menyasszonyi ruhára, amelyet az Ossian frontembere is dedikált, a bevételt a Fonyódi Mentők Alapítvány javára ajánlják fel.

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!
Tervezd meg az utazást!



:


Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Németh Levente
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva