Gasztrotúra Pelso-tól a Balatonig – Keszthely
Helyszín Keszthely, Múzeum utca 2
Időpont

Korokon átívelő kalandozásra hívjuk az érdeklődőket, az ételek és a bor világába.

Fotó: Pixabay

A római ételkészítési és étkezési kultúra kapcsán szó esik a római konyha alapanyagairól, illetve azok mai megfelelőiről, amelyekből kóstoló is készül. Archeobotanikus vezet be a kísérleti régészet eredményeibe, régészünk mesél a római borkultúráról, végül borász kalauzol át a jelenkorba borkészítési és borfogyasztási szokásaink bemutatásával, így teljes képet kaphatunk borkultúránk múltjáról és jelenéről. Mindemellett kézműves foglalkozásunk keretében római kori ivóedényt készítünk agyagból.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva