likeBalaton.hu | 2024.09.08. 08:00
Siófok ősszel is vár: Halfesztivál és GasztroFok különleges élményekkel
Siófok nemcsak nyáron, hanem ősszel is gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket. Ha imádod a balatoni hangulatot és az ínycsiklandó ételeket, akkor ezt az időszakot nem szabad kihagynod! Két kiemelkedő esemény is színesíti az őszt: a Siófoki Halfesztivál és a GasztroFok Nyárutó.
GasztroFok Nyárutó – Gasztronómiai kalandozások Siófokon

A GasztroFok tavaly debütált, és hatalmas sikert aratott a helyi vendéglátóhelyek és termelők körében. Idén már háromszor is megszervezik, köztük a szeptember 13-15. között zajló GasztroFok Nyárutót. Az esemény célja, hogy bemutassa a balatoni régió gazdag bor- és ételkínálatát, és lehetőséget nyújtson az érdeklődőknek arra, hogy „körbekóstolják” Siófok és környéke különleges ízeit.

A résztvevő vendéglátóhelyek között megtalálhatók helyi termelők, pincészetek, gurmet éttermek, de street food szolgáltatók is, mint például a díjnyertes Julcsi Kalácsoda Food Truck, akik különleges kürtőskalácsaikkal elnyerték az „év felfedezettje” díjat. Fedezd fel a balatoni ízeket és hagyd, hogy elvarázsoljon Siófok gasztronómiai kínálata!

Siófoki Halfesztivál 2024 program, Neoton Família koncert, halételek fesztiválja

Siófoki Halfesztivál – A halételek ünnepe a Balaton partján!

Az ősz másik kiemelkedő eseménye a Siófoki Halfesztivál, amely október 11-13. között várja a látogatókat. A rendezvényen minden a halételekről szól, de a gasztronómia mellett színes programokkal, ingyenes koncertekkel és családi kikapcsolódási lehetőségekkel is találkozhatsz. A fesztivál sztárfellépői között lesz a Neoton Família Sztárjai, a WellHello és a Leander Szimfonik zenekar, akik felejthetetlen hangulatot teremtenek a fesztiválon.

A Fish Food verseny keretében Vomberg Frigyes sztárséf és Fodor Noel, a 2023-as Bocuse d’Or magyar bajnoka zsűrizi a legjobb halas street food ételeket, amelyeket bárki kipróbálhat. Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy megkóstold Magyarország legjobb halételeit!

Őszi élmények Siófokon

Siófok nemcsak gasztronómiai élményekkel vár, hanem a természet szépségeivel is. Az őszi Balaton partján sétálva vagy SUP-ozva garantáltan feltöltődsz. Fedezd fel a megújult Rózsakert romantikus sétányait, és csodáld meg a varázslatos vízialagutat és fényjátékot, amely felejthetetlen élményt nyújt mindenkinek.

 

Ne hagyd ki! Siófok ősszel is vár!

Legyen szó gasztronómiáról, zenéről, kultúráról vagy természetjárásról, Siófok ősszel is rengeteg élményt kínál. Látogass el a Halfesztiválra, kóstold végig a GasztroFok különlegességeit, és élvezd a Balaton őszi szépségeit!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva