Veszprém esőben, avagy fedett helyszínes programok a városban esős időjáráskor
Helyszín Veszprém,
Időpont 2024. aug. 3. 11:00 - dec. 31. 20:00

Veszprém rossz idő esetén is rengeteg izgalmas látnivalóval vár. Akár a történelem, művészet vagy aktív programok iránt érdeklődik, ebben a városban mindenki talál kedvére való programot. Ismerje meg a legjobb helyeket, amelyeket esőben is érdemes felfedezni!

Az aktuális nyitvatartásokról tájékozódj a kiállítóhelyek honlapján!

Vár utca:

Várbörtön

Egyedi koncepcióval bír a Várbörtön Látogatóközpont, amelynek interaktív elemekben bővelkedő állandó kiállítása Ember a rács mögött címmel azt szeretné elérni, hogy a látogatók maguk formáljanak véleményt a kiállításon feszegetett kérdésekről.

Modern Képtár – Vass László Gyűjtemény

A Vass-gyűjteményben a magyar mesterek alkotásai az európai absztrakció legnagyobbjainak szobraival, képeivel, rajzaival és sokszorosított grafikáival egészültek ki az elmúlt néhány év során.

Dubniczay-palota

A palotában jelenleg négy kiállítóhely; a palota, a Várgaléria és a Magtár időszaki kiállításai, a déli oldalon pedig a Tegulárium várja a látogatóit.

Szent Mihály Főszékesegyház

A várhegy leghangsúlyosabb épülete a háromhajós, két nyugati tornyos, Szentháromság téren álló Szent Mihály Főszékesegyház.

Biró-Giczey Ház

A Biró-Giczey Házban felidézheti az idelátogató, milyen lehetett az élet a várnegyedben több száz évvel ezelőtt, a tematikus sétákon pedig a barokk korszak jeles egyháztörténeti alakjait, művészeti alkotásait, építészeti és díszítő-művészeti megoldásait ismerhetik meg.

FOTON Audiovizuális Centrum

A FOTONban specialty kávézó és egy művészmozi is várja a filmek rajongóit, illetve a hely pincéjében a Művészetek Háza digitális alkotóműhelye, a FiXir médialabor látogatható.

Veszprémvölgy:

Fenyves Malom

A malmot meglátogatva a vendégek részletes betekintést nyerhetnek azok működésébe, az azzal járó komoly munkába valamint megismerkedhetnek a teljes őrlési folyamattal, a gabonaszemtől egészen a kész lisztig. A malomtörténeti kiállítás interaktív jellegét az adja, hogy a kiállított eszközöket a látogatók megfoghatják, kipróbálhatják.

Deák Ferenc utcai rendezvényközpont

2024-ben három új épületet adtak át a vár alatti területen, ezekben kávézó, bábszínház, gyermekfoglalkoztató és egy kiállítótér található.

Belváros:

Laczkó Dezső Múzeum

Az “EMLÉKGÉP” című kiállítás Veszprém városának tárgyait és történeteit rendezi az idő mentén. A kiállítás beszél régészeti-, a leleteken keresztül történeti időről, valamint a város valódi emlékezetéről, közösségi idejéről, egyének, hősök példáin keresztül a személyes időről.

A Laczkó Dezső Múzeum szomszédságában áll az ún. Bakonyi Ház, amely az egyik legkorábbi magyar szabadtéri néprajzi kiállítóhely. 1935-ben közadakozásból épült egy öcsi kisnemesi lakóház mintájára.

Digitális Tudásközpont

Veszprém rendhagyó oktatási intézménye a XXI. század négy legmodernebb vívmányával jellemezhető: virtuális valóság, robotika, automatizáció és mesterséges intelligencia.

A látogatók élményt szerezhetnek egy robot karral, vagy akár egy lézervágót is kipróbálhatnak.

Menekülj Veszprém

Izgalmas kikapcsolódás, önfeledt szórakozás, szuper kaland és egy igazi csapatjáték, ez a Menekülj szabadulószoba!

Liget Boulder

A boulder lényege, hogy alacsony és biztonságos magasságban, szivacs felett mászhatsz szabadon, kötélbiztosítás nélkül. Ennek következtében ez a legkönnyebben elsajátítható mászás fajta, mivel nincs másra szükséged, csak egy mászócipőre, magnéziára és egy adag lelkesedésre!

Nyitókép: A veszprémi várkapu
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva