Mészáros Annarózsa | 2024.09.19. 14:00
Őszi éjjelen is várnak a keszthelyi múzeumok!
2024. szeptember 21-én hagyományteremtő szándékkal kerül megrendezésre a Múzeumok Őszi Éjszakája Keszthelyen!

A nyári Múzeumok Éjszakája országos rendezvény sikerén felbuzdulva Keszthely város magán-és közgyűjteményei, kiállítóhelyei különleges családi rendezvényekkel, rendhagyó tárlatvezetésekkel és programokkal várják a vendégeket szeptember harmadik szombatján!

Balatoni Múzeum

A Balatoni Múzeumban Bartos Erika várja a legkisebbeket, lesz rendőrkutya bemutató, régi és új csontokról mesélnek a szakértők, a raktárakba is bekukkanthatnak az érdeklődők, az estét pedig egy fantasztikus borkóstoló koronázza meg.

Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely

Ezen a délutánon újraindulnak a Major legendás gőzgépei! Kézműves foglalkozás, kreatív műhely, rókavadászat, kenyérsütés és helyben készült finomságok kóstolója vár!

Keszthelyi anzix, avagy, hogy néz ki Keszthely mentális térképe 2024-ben – Vár a Keszthelyi Városvédő Egyesület kreatív műhelye! Te is elkészítheted saját zsebre tehető egyedi magazinodat!
Téma: „Nekem ez Keszthely” – Helyet és anyagot kapsz a megvalósításhoz, s ne feledd ez egyedi magazin, ilyen több nincs..: Ez a magaZINE.

Festetics-kastély

Kerékpártúra, Nyitott Műhely, lovasbemutatók, megannyi tárlat vezetéssel, erkélykoncert, zenélő szökőkút, unikornis dj és éjjeli fényjáték vár a kastélyban!

Fenékpusztai Majorság

Kutyás és lovasbemutató, Festetics Tasziló és Mary Hamilton szerelemi életének történetei, este pedig fáklyás felvonulás teszi emlékezetesség a szombat estét!

Kályhák Háza

Szalay Imre a Ház gazdája szakmai bemutatókat tart, bepillantást enged a szemes kályhák készítésébe, lehet kérdezni a mestertől és a válasz sem marad el!

Zsinagóga

Egy páratlan estén egy páratlan épület tárul fel az érdeklődők előtt. A keszthelyi zsinagóga a Goldmark-ház udvarában bújik meg, ezen az estén te is megcsodálhatod a rejtőzködő épületet.

Szendrey Major

A tárlatvezetés során megismerkedhetnek „Magyarország legregényesebb asszonyának”, Szendrey Júlia életével, irodalmi munkásságával.

Belvárosi Múzeumok

„Nagy Magyarjaink” – közel harminc szobor kiállítása a Babamúzeumnál. Játsz retro játékokkal, olvass régi mesekönyveket a Játékmúzeum udvarában, sőt még egy pedálos retro Moszkvics is kipróbálható (18 óráig).

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


Nyitókép:

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva