likeBalaton.hu | 2024.09.18. 16:00
Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról rockmusical Veszprémben
Országos turnéra indul 2025. januárjában a hazai rockmusical műfajának alapvetése, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című, immár kultikus sikerdarab, hogy örökérvényű dalaival betöltse a vidéki nagyvárosok legnagyobb arénáit és a Budapest Sportarénát.

Menni kéne – országos turnén a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

A főbb szerepeket ezúttal Szabó Kimmel Tamás, Trokán Nóra, Novák Péter, Ekanem Bálint Emota és Fekete Linda játsszák.

Veszprémben is bemutatják a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című darabot

Debrecen, Veszprém, Budapest, Győr, Szeged és Pécs állomásokon éled újjá a hazai rockmusical-történet első, és azóta is töretlen sikerű színpadi műve, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, mely több, mint 50 éve nyitott utat a popzenének a magyar színházi és irodalmi életbe. A Déry Tibor kisregénye alapján készült művet

Presser Gábor zenéje és Adamis Anna szövege tette feledhetetlenné és örökérvényűvé, s a dalok egyenként is önálló életre keltek, azonban a színházi előadás varázsa a mai napig lenyűgözi a nézőközönséget.

Az LGT együttes, mint a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical előadásának zenekara a Vígszínházban: Barta Tamás, Laux József, Somló Tamás, Presser Gábor 1973-ban
Fotó: Fortepan/Urbán Tamás

– A regény egy megtörtént eseményről – egy amerikai popfesztiválon elkövetett gyilkosságról és az általa bennem elindított gondolatokról és érzelmekről szól – írta korábban az alapmű szerzője, Déry Tibor.

– A Locomotiv GT zenéjét meghallva, melyet a regényemből készült színdarabhoz írtak, azt éreztem, hogy ez a zene két főhősöm talajvesztettségének és testvériség iránti vágyának a tiszta, szép kifejezését adja – tette hozzá az író.

Balra Koltai Róbert a musical előadásán 1973-ban a Vígszínházban
Fotó: Fortepan/Urbán Tamás

A Képzelt riport által megszületett, a modern zenés színház

– Dolgozni kezdett egy új színházi alkotópáros, a rock legjobb képviselői nálunk is belépőt kaptak a művészetek testvériségébe, és a műfaj a későbbiekben nemcsak a színházzal, de a filmmel, a képzőművészettel vagy az irodalommal is számos alkalommal – egyenrangú partnerként – szövetségre lépett – írta a Képzelt riport…-ról a kritika.

Lukács Sándor 1973-ban a musical előadásán
Fotó: Fortepan/Urbán Tamás

Szabó Kimmel Tamás, Trokán Nóra, Novák Péter a főbb szerepekben

Ezúttal olyan kiváló művészek főszereplésével éled újjá a mű, mint Szabó Kimmel Tamás, Trokán Nóra, Novák Péter, Ekanem Bálint Emota vagy Fekete Linda és az ismert dallamok, mint a Menni kéne, a Valaki mondja meg, a Ringasd el magad, a Vinnélek, vinnélek vagy az Arra születtünk, az alábbi helyszíneken csendülnek majd fel:

Debrecen, Főnix Aréna 2025. január 18.

Veszprém Aréna 2025. január 25.

Budapest, Papp László Aréna 2025. február 1.

Győr, Audi Aréna 2025. február 8.

Szeged, Pick Aréna 2025. február 22.

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok 2025. március 1.

Nyitókép: A Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical előadásán a Vígszínházban Déry Tibor író és Presser Gábor zeneszerző kézfogása. Mögöttük Marton László rendező, Barta Tamás és Somló Tamás zenészek 1973-ban
Fotó: Fortepan/Urbán Tamás

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva