Szaniszló Hajnalka | 2024.09.21. 08:00
Sipos Tomi: Egyszer majdnem meghaltam Veszprémben
Sipos Tomi egyszer majdnem meghalt a Balatonnál. A tónál házasodott és az Irigy Hónalmirigy siófoki fellépése közben élte meg a teljes napfogyatkozást.

A Sztárban sztár All Stars adásában Sipos Tomi, az Irigy Hónaljmirigy oszlopos tagja Falco – Rock Me Amadeus előadása közben a néző igazi mesevilágba csöppent.

– Voyeur-nak éreztem magam, aki egy titokzatos, elvarázsolt színházba kukucskálhat be. Te hogyan élted meg a produkciót?
– Hatalmas élmény volt, ugyanakkor a felkészülés során, a produkció közben és utána is sok mindenen elgondolkodom. Nehogy elrontsam, mit lehetett volna még jobban csinálni és hogy vajon mit gondol a közönség.

Sipos Tomi Falco-ként a Rock Me Amadeus című dalt adta elő
Fotó: TV2

– A te színpadi rutinoddal még mindig képes vagy izgulni?
– Természetesen, mindig! A kérdés az, hogy ez előreviszi-e az előadót vagy hátráltatja.

– A Mirigyes pályád arról szól, hogy humorral szórakoztatsz. A műsorban azonban egész más attitűd szükséges a karakterek megformálásához. Mennyire nehéz a Mirigyes szerepből kibújni?
– Az adott előadótól függ, hogy ő maga komoly vagy vicces karakter.Fontosabb azonban, hogy a nézők hogyan kódolják az előadást és mennyire tekintik paródiának az előadást.

Sipos Tomi Deák Bill Gyula bőrébe bújt elsőként a Sztárban sztár All Stars jubileumi évadában
Fotó: TV2

– Kit alakítanál szívesen a műsorban?
– Rag’n’Bone Man bőrébe szívesen bújnék. Ha nőt kell alakítanom, az sem probléma, hiszen viseltem már a pályám során számtalanszor női ruhát. De azt gondolom, hogy a hangi adottságaim kevésbé tesznek alkalmassá arra, hogy női hangot hitelesen, kellő komolysággal közvetítsek a színpadon.

– Mit szeretsz abban, hogy a Sztárban sztár All Stars részese vagy?
– Egy olyan csapatban dolgozom hétről hétre, ahol óriási profizmus uralkodik. Imádom azt a folyamatot, ahogyan a produkció végleges, teljes képe összeáll.

Sipos Tomi igazi mesevilágot varázsolt a Sztárban sztár All Stars színpadára
Fotó: TV2

– Milyen előadókat, milyen műfajú zenéket hallgatsz?
– Alapvetően a rockzenét kedvelem, de a jó popzenére is nyitott vagyok. George Michael és Bon Jovi is nagy kedvenceim.

– A Balatonnal milyen kötődésed van?
– A Balaton számomra az örök szerelem. Rengeteg fellépés emléke villan be, sok barátom lakik a tó körül, akiknél élvezhetem a balatoni miliőt és gyerekkoromban is rengetegidőt töltöttünk jobbára Balatonkenesén.

– Kizárólag pozitív élmények kapcsolnak a tóhoz és ez megszépíti a Balatont a szívedben?
– Egyszer majdnem meghaltam Veszprémben, az nem volt túl kellemes. Gyerekkoromban egy rossz mozdulat következtében felnyársaltam magam egy vasrúdra. Súlyos sérüléseket szenvedtem és hosszú ideig a megyei kórház vendégszeretetét élveztem. Ennek ellenére ha nyernék a lottón (ha lottóznék), az első dolgom lenne vásárolni egy balatoni, vízparti telket.

– Ha van lehetőséged kikapcsolódni, mivel töltöd az időt a Balatonnál?
– Nagyon szeretek vitorlázni. Korábban egy kedves barátommal gyakran jártunk ki a vízre, és néhányszor még a Kékszalagon is indultunk.

Sipos Tomi
Fotó: TV2

– A Balaton-felvidékhez egy nagyon személyes élményed is kötődik.
– A Káli-medence egy mesebeli helyszínén, szűk családi, baráti körben tartottuk az esküvőnket. Toszkán hangulatot varázsoltunk a Balatonhoz.

– Emlékezetes balatoni Irigy Hónaljmirigy-koncert, amely azonnal bevillan?
– 1999-ben volt a teljes napfogyatkozás Magyarországon. Akkor épp Siófokon léptünk fel a Plázson. Harmincháromezer ember vett részt a koncertünkön és ezzel – ha jól tudom – mi tartjuk a nézőcsúcsot. Egészen varázslatos élmény volt, ahogyan nappali fénynél elkezdődtek a balatoni fellépések, majd a koncert közben lement a nap a tó felett. És mi a színpadról végignéztük a naplementéket, így a teljes napfogyatkozást is. Hátborzongatóan szép volt.

– Előfordult, hogy a Mirigy-koncert közben érkezett a kiadós balatoni vihar?
– Mi már láttuk a tó felett közeledő az esőfelhőket, a közönség háttal állt a víznek, így ők még nem érzékelték. Félelmetes érzés a színpadról megélni, ahogyan közeledik a vihar a part felé.

Tervezd meg az utazást!



:


Nyitókép: Sipos Tomi
Fotó: TV2

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva