Gyuricza Ferenc | 2024.09.22. 10:00
Szavazás: zalai is lehet az Év Erdei Kerékpárútja-verseny győztese
A zalai útvonal 40 méter magas, 190 évnél is idősebb faóriások között, az ősbükkös közelében halad.

Egyedüli zalai helyszínként az idén májusban átadott Tormafölde-Kiscsehi útszakasz is szerepel abban az országos versenyben, amelynek célja hazánk legkedveltebb erdei kerékpárútjának kiválasztása. A szakasz bemutatása és népszerűsítése érdekében péntek délelőttre egy közösségi tekerést hirdetett a Zalaerdő Zrt. a gyönyörű környezetben található, remekül kerékpározható útra.

Szavazz, hogy zalai legyen az Év Erdei Kerékpárútja-verseny győztese

A versenyt az Országos Erdészeti Egyesület még augusztusban hirdette meg egy pályázat keretében, a benevezett szakaszok közül pedig szakmai zsűri választotta ki azt az öt útvonalat, amelyet internetes szavazásra bocsátottak. Szavazatot 2024. szeptember 13-tól szeptember 30. éjfélig lehet leadni a közösségi médiában, a Facebook felületén. A verseny végeredményébe kizárólag a pályázatot meghirdető civil szervezet oldalán, az eredeti posztnál leadott szavazatok számítanak bele, az egyéb megosztásoknál leadottak nem. A galériában található képekkel illusztrált szakaszok közül az nyeri el az Év Erdei Kerékpárútja címet, amelyik útvonal a legtöbb kedvelést kapja. Eredményt október 1-jén hirdetnek.

Aaz idén májusban átadott Tormafölde-Kiscsehi útszakasz is szerepel Az Év Erdei Kerékpárútja-versenyen
Fotó: Országos Erdészeti Egyesület Facebook

Az ősbükkös területén 190 évnél is idősebb faóriások is élnek

A Tormafölde és Kiscsehi közt húzódó, közel 14 km hosszú kerékpáros útvonal a páratlan vétyemi ősbükkös közelében halad, ahol 40 méter magas, 190 évnél is idősebb faóriások nyűgözik le a látogatókat.

Kora tavasszal a közeli tőzikemező csodájára járnak

Az erdőrezervátum a Zalaerdő Zrt. kezelésében áll. Tél végén, kora tavasszal kihagyhatatlan célpont a Tormafölde határában elterülő tőzikemező is, ahol olyankor fehér virágszőnyeggé változik az erdőalja. Az erdei kerékpárút része a dél-zalai térség aktív turisztikai stratégiájában szereplő Murafölde és Kis-Balaton kerékpáros körnek is.

Tőzikemező Zalaszabarnál
Fotó: Mészáros Annarózsa

Tervezd meg az utazást!



:


Forrás: zaol.hu
Nyitókép: Országos Erdészeti Egyesület Facebook

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva