likeBalaton.hu | 2024.09.27. 08:00
Ilyen idő várható a hétvégére, készüljünk fel a változásokra!
Az ősz most igazán megmutatja magát a hétvégén, hiszen egy hidegfront hoz jelentős lehűlést és csapadékot az ország nagy részén, így a Balatonnál is.

Péntek – Még egy utolsó nyárias nap?

Pénteken az ország északi és nyugati részén borongós, esős időre számíthatunk, míg keleten és délen még kitart a melegebb idő. Itt akár 26-28°C is lehet, de az északnyugati területeken már 20-22°C körül alakul a maximum hőmérséklet. A délután folyamán azonban egyre több helyen várható zápor, eső, amely a hidegfront előfutára.

Nyári melegben fiatal nők a Kripta Villa előtt

Szombat – Itt az eső és a lehűlés

Szombatra jelentős változás érkezik: az ország nagy részén borult idő várható, és többfelé eshet az eső. Az északnyugati szél is felerősödik, így érezhetően hűvösebbé válik a levegő. A nappali csúcshőmérséklet mindössze 17-20°C körül alakul, az északi és középső területeken pedig ennél is hűvösebb lehet​.

Vasárnap – Borongós idő, de néhol kisüt a nap

Vasárnap továbbra is borongós marad az idő a keleti és középső területeken, esőre is számítani lehet. Azonban nyugaton lassan felszakadozik a felhőzet, és egyre több napsütésre számíthatunk. A hőmérséklet azonban már sehol sem emelkedik 15-17°C fölé, így érdemes rétegesen öltözködni​.

Jön az őszi hűvös időjárás

Tipp: Ha szabadtéri programokat tervezel, érdemes szombatra és vasárnapra esernyőt és melegebb ruhát is bekészíteni!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva