likeBalaton.hu | 2024.09.30. 14:00
Kétnapos lesz a népszerű balatoni Szüreti Regatta
A Regatta mezőnye Alsóörstől Badacsonyig vitorlázik a mezőny. Az egytestű hajók a Tihanyi-szoroson és a révfülöpi átfutó kapun keresztül érkeznek a badacsonyi célig, majd a második napon Badacsony-Balatonföldvár lesz az útvonal.

A Szüreti Regatta a katamaránok számára egynapos verseny, ők az alsóörsi rajtot követően a Tihanyi-szoroson keresztül a badacsonyi fordítóbója után Balatonföldvárra vitorláznak vissza – írja a szervező Túravitorlás Sportklub.

A regatta népszerű, a szép útvonal és a sokszor szeles őszi napok rengeteg visszatérő indulót vonzanak.

Kikötni Badacsonyban és Ábrahámhegyen lehet majd, a szervezők összesen 180 hajót tudnak fogadni. A verseny 2005-ben Hegyi Dénes kezdeményezésére indult.

A Szüreti Regattán díjazzák az előző év legjobbjait is

A Szüreti Regatta elmaradhatatlan hagyománya, hogy a verseny első napjának estéjén, a közös vacsorát követően ünnepélyes keretek között adják át az előző esztendő regattáján osztályukban, vagy értékelési csoportjukban szereplő legjobbaknak járó díjakat. Az idei verseny szombati futamán résztvevők közül is többek vehetnek majd át különdíjakat.

Egyebek mellett kiosztják a verseny alapítója előtt tisztelgő Hegyi Dénes Emlékdíjat is.

Az estét a Szüreti retro-disco zárja.

Idén is sok jelentkező várható a Ragettán
Fotó: Török Brigi

180 hajót várnak a szervezők az egyik legkedveltebb túraversenyre

A korlátozott számban rendelkezésre álló kikötőhelyek miatt a Szüreti Regatta versenyén 80 hajó nevezését fogadják el a szervezők. A hajókat a nevezési díj megfizetésének időpontja szerint állítják sorrendbe,

a 181. nevezéstől a hajók várólistára kerülnek.

A várólistás hajók egy elfogadott nevezéssel rendelkező hajó visszalépése esetén lépnek előre. Azon hajók, amelyek saját kikötőhellyel rendelkeznek, vagy nem tartanak igényt a versenyrendezőség által biztosított kikötőhelyre, szabadon nevezhetnek, de nevezéskor meg kell adniuk a kikötés tervezett helyét.

A versenyre kizárólag online, az MVSZ VIHAR-rendszerében lehet nevezni, a nevezési határidő: 2024. október 8. 24.00 óra.

Nyitókép: Török Brigi

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva