likeBalaton.hu | 2024.09.30. 09:00
Balatoni időjárás 2024. október első hetében
Hét elején még előbújik a nap, hét közepétől azonban kellemetlenebb őszi időjárás köszönt ránk.

Orvosmeteorológia

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik.

Hétfő

Gyengén felhős és napos idő várható, csapadékra nem kell számítani. Eleinte élénk lesz az északi szél, majd délutántól délire fordul a légmozgás. A hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Kedd

Egyre vastagabb fátyolfelhőzet szűri az októberi napsütést. Nem lesz még csapadék. 14 és 19 fok közötti értékeket mérhetünk. Néha élénk lesz a délies szél.

Szerda

Változó felhőzetre számíthatunk, majd északnyugat felől fokozatosan beborul az ég. Nyugat- és északnyugat-Magyarországon egyre több helyen várható eső, zápor, és délnyugaton egy-egy zivatar is kialakulhat. Másutt kisebb a csapadék valószínűsége. A hőmérséklet 14 és 22 fok között alakul.

Csütörtök

Borult idő várható, több helyen esővel és záporokkal. Az északkeleti szél többfelé élénk lesz, helyenként meg is erősödhet. A hőmérséklet mindössze 12 és 19 fok között alakul.

Péntek

Többnyire felhős időre van kilátás, de időnként előbukkanhat a nap is. Szórványosan előfordulhat eső vagy záporeső, ám a csapadék eloszlása nem lesz egyenletes. Az északi, északnyugati szél sok helyen élénk lesz, helyenként pedig akár erős széllökésekre is számítani lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 6 és 12 fok között valószínű, míg a nappali maximumok 13 és 20 fok között várhatók.

Szombat és vasárnap

Esővel és széllel köszönt a hétvége, mindössze 10 fok körül reggeli csúcsokkal, amelyeket a csapadék és a légmozgás intenzitása miatt jelentősen hővösebbnek érzékelhető, napi 17 fokos maximum hőmérséklet jellemez.

Tervezd meg az utazást!



:


Forrás: koponyeg.hu
Nyitókép: Ősz Fonyódnál
Fotó: Mészáros Annarózsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva