likeBalaton.hu | 2024.10.03. 14:00
Karácsonyi programsorozat várja a gyermekeket a zánkai Erzsébet-táborban
A téli táborozási lehetőségre október 16-ig lehet jelentkezni.

Tavasszal és ősszel összesen több mint harmincezer 1-8. évfolyamos diák érkezett a felújított és modern Zánkai Erzsébet-táborba háromnapos, kétéjszakás turnusokban – tájékoztatott Koncz Zsófia, a családokért felelős államtitkár.

Az őszi táborozás szeptember 9. és 27. között tartott.

A szervező Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (Erzsébet Alapítvány) teljes ellátást és több mint 30 különféle programot biztosított az osztálykirándulásra érkező gyermekeknek

– írja az MTI.

– A tábori osztálykirándulásoknak fontos része a közösségi szellem erősítése. Ezért számos csapatépítő játékon vehettek részt a tanulók. Egyebek mellett koncert, kalandpark, BMX kerékpározás és sétahajózás is várt rájuk – mondta Koncz Zsófia. Kiemelte, az Erzsébet Alapítvány teljes körű ellátást, ezen belül napi ötszöri étkezést biztosított a csoportoknak. A biztonságos táborozást pedig 24 órás gyermekorvosi ügyelet garantálta.

Az Erzsébet-táborok kiemelt helyet foglalnak el a családtámogatások körében, hiszen

jelképes, 1000 forint összegért vehetők igénybe turnusonként, így mentesítik a családokat az általános iskolás korú gyermekeik táborozásának anyagi terhei alól.

Sokszínű programok a zánkai Erzsébet-táborokban

A foglalkozások többsége konkrét tantárgyakhoz kapcsolódott, így a kikapcsolódáson túl új ismereteket is szerezhettek a diákok, amelyeket a későbbiekben a tanulmányaik során hasznosíthatnak. A fiatalok ismeretterjesztő, digitális és szociális kompetenciát fejlesztő programokon keresztül is bővíthették tudásukat, a kulturális programok sokszínűségét pedig a Petőfi Kulturális Ügynökség együttműködése biztosította.

A pénzügyi tudatosság kiemelt szerepet kapott a táborokban: a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont foglalkozásain a diákok megtervezhették egy család költségvetését, valamint megismerhették a biztonságos digitális pénzkezelés főbb elemeit, és megtudhatták azt is, hogyan készül egy bankjegy.

Az államtitkár rámutatott, hogy iskolai csoportok mellett

állami gondoskodásban élő és nevelőszülői hálózatból érkező, valamint tanodás gyerekek is táboroztak a nyár folyamán, emellett ukrán gyerekek kikapcsolódását is tudták segíteni.

A tavaszi és őszi osztálykirándulások jól kiegészítették a nyári Erzsébet-táborokat, melyekben június közepétől augusztus végéig több mint 40 ezren kapcsolódtak ki.

– Az ottalvós Erzsébet-táborok évről évre a legnépszerűbbek, azokra érkezik a legtöbb jelentkezés. A balatoni Erzsébet-táborok infrastrukturálisan és szakmailag is magas minőséget képviselnek – fogalmazott.

Október 16-ig lehet jelentkezni az Erzsébet-karácsonyra

Jelezte azt is, hogy november 18-tól december 13-ig az Erzsébet-karácsony ünnepi programsorozattal várja a gyermekeket Zánkán az Erzsébet Alapítvány.

A téli táborozási lehetőségre október 16-án 14:00 óráig tudnak jelentkezni az iskolák diákcsoportokkal az erzsebettaborok.hu oldalról elérhető E-tábor Plusz felületen.

Nyitókép: Bodnár Boglárka/MTI

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva