» A bőrvédő táplálkozás legfőbb elemeként egyen minél több kápiapaprikát, paradicsomot; sárgarépát, sárgabarackot, sárga- és görögdinnyét; parajt, sóskát és brokkolit. Rendszeresen fogyasztva ugyanis ezek, a bennük lévő béta-karotin miatt, segítenek kiszűrni a káros UV-sugarakat, és hozzájárulnak a bőr napozás közbeni védelméhez.
» Ha véletlenül leég, fogyasszon minél több tejet, tejterméket, májat, tojás, és olajos halat, az ezekben lévő A-vitamin ugyanis segíti a bőr regenerálódását.
» A friss gyümölcsökben, zöldségekben lévő C-vitaminra a bőr rugalmasságáért felelős kollagén képződéséhez van szükség.
» A napozáskor túlságosan nagy mennyiségben képződő szabad gyököket a növényi olajokban, búzacsírában, olajos magvakban lévő antioxidáns, az E-vitamin segíthet semlegesíteni.