2018.08.13. 10:02
Nyári ételekkel a bőr egészségéért
Piros, narancssárga és sötétzöld: ilyen színű zöldségeket kell fogyasztania, ha azt szeretné, hogy egészséges legyen!

» A bőrvédő táplálkozás legfőbb elemeként egyen minél több kápiapaprikát, paradicsomot; sárgarépát, sárgabarackot, sárga- és görögdinnyét; parajt, sóskát és brokkolit. Rendszeresen fogyasztva ugyanis ezek, a bennük lévő béta-karotin miatt, segítenek kiszűrni a káros UV-sugarakat, és hozzájárulnak a bőr napozás közbeni védelméhez.

» Ha véletlenül leég, fogyasszon minél több tejet, tejterméket, májat, tojás, és olajos halat, az ezekben lévő A-vitamin ugyanis segíti a bőr regenerálódását.

» A friss gyümölcsökben, zöldségekben lévő C-vitaminra a bőr rugalmasságáért felelős kollagén képződéséhez van szükség.

» A napozáskor túlságosan nagy mennyiségben képződő szabad gyököket a növényi olajokban, búzacsírában, olajos magvakban lévő antioxidáns, az E-vitamin segíthet semlegesíteni.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva