2018.08.07. 07:19
Szabadtéri sütögetés gázgrillel
Hirdetés - A nyári grillszezonban az a jó, hogy finomat ehetünk, és akár minden hétvégét együtt tölthetünk a családunkkal, barátainkkal a szabadban. Ráadásul nemcsak a kertre korlátozódhat a grillezés élménye!

Mielőtt elkezdjük a sütögetést

A minőségi alapanyagok épp olyan sokat számítanak, mint egy jó gáz grillsütő. Ezért a hétvégi grillezés megtervezését kezdjük az ételek előkészítésével. Már egy nappal a sütögetést megelőzően pácoljuk be a húsokat, marhát, csirkét és halat is. Ne felejtsünk el félre tenni a pácból majd a locsolgatáshoz!

Gondoljunk azokra is, akik nem esznek húst. A sajtok között is már sok olyan fajta létezik, amelyeket remekül lehet grillezni, a zöldségek is isteniek, és nem csak köretként állják meg a helyüket. Vannak olyan gyümölcsök, amelyek kifejezetten jó barátságban vannak a tűzzel, ilyen például a barack és az ananász.

Miért jó a gázgrill?

Ma már sokféle grillsütőből választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbbet: van faszenes, elektromos, gáz és kombi grillsütő is. A gázgrillek legnagyobb előnye az, hogy ezeken készül el a leggyorsabban az étel, amely fontos szempont, ha nagyobb társaságot látunk vendégül.

Emellett a gázos grillezőnek is sok altípusa van. Megtalálható köztük a balkongrill, az asztali verzió, a kisebb és nagyobb méretű kerti változat is. Ezért bár első ránézésre olyan, mintha nehezebben lehet ide-oda vinni, valójában ennek is van hordozható változata. Tehát, ha valakinek az is szempont, hogy ott grillezhessen, ahol csak akar, akkor a gázgrill jó választás!

Nézzük meg, hogy az adott fajtának például hány soros gázégője van. Minél több, annál nagyobb adag étel készíthető el rajta egyszerre. Ráadásul a gáz grillsütő nem koszol, könnyű és kényelmes a használata.

A gázpalack

A gázos grillező gázpalackkal működik. Gázpalackot erre szakosodott üzletekben tudunk venni, de talán a legegyszerűbb és kényelmesebb megoldás, ha interneten megrendeljük és házhoz szállíttatjuk. Ezután már csak be kell üzemelni!

A gázpalackra kötjük a gyorscsatlakozót, másik végét pedig a gázgrillre. Megnyitjuk a szelepet, ellenőrizzük a nyomásszabályozót, és ennyi. Izzíthatjuk is a grillsütőt, 15-20 perc múlva pedig már készülhet is a hús!

Hagyományos gázpalack esetén a csatlakoztatót egy csavarkulccsal meg kell húzni, majd itt azt ellenőrizzük, hogy nincs-e szivárgás.

Bárhol és bármikor

Ma már egyáltalán nem okoz nehézséget, hogy a gáz grillsütőt is bárhova magunkkal vihessük. Így a sütögetés élménye egyáltalán nem kell, hogy a kertünkre korlátozódjon. Természetesen egy nagyméretű sütőt nem egyszerű szállítani, de a kisebb vagy kifejezetten hordozható változat remek megoldás, ha kempingezni megyünk, vagy épp vízpart mellett támad kedvünk a sütögetéshez. Csupán csak a biztonsági előírásokat tartsuk szem előtt, bárhol is vagyunk!

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva