2018.08.19. 13:00
Házi olajok grillezéshez
Készítsen illatos fűszerolajat, amely nem csak feldobja a grillételek ízét, de tetszetősek is.

CITROMFÜVES
Csipkedje le 5 ág citromfű leveleit, szórja az üvegbe, majd öntse fel napraforgóolajjal. Hagyja állni 1 hétig. Az ebben sütött rántott camembert különleges, aromás ízt kap.

ROZMARINGOS
Tépkedjen kis darabokra 4 ág zsenge rozmaringot. Mosson meg alaposan 1 db biocitromot, törölje szárazra, és reszelje le a héjának körülbelül a felét. A rozmaringgal együtt tegye az üvegbe, és öntsön rá repceolajat. Hagyja állni 1 hétig. Használhatja salátákhoz, valamint csirkéhez.

FOKHAGYMÁS-CSILIS
Tegyen az üvegbe 1 ek durvára őrölt, szárított csilipaprikát és 3 gerezd meghámozott, félig bemetszett fokhagymát. Öntse fel extra szűz olívaolajjal, és adjon hozzá 3 ág kakukkfüvet. Lezárva hagyja állni 1 hétig. Szárnyas ételekhez illik.

BORSOS
Mozsárban törjön durvára 1-1 ek rózsa- és színes borsot, majd töltse az üvegbe. Olívaolajjal felöntve pihentesse 1 hétig. Marhahúshoz kiváló.

Szöveg: Fanny
Fotók: pixabay.com

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva