CITROMFÜVES
Csipkedje le 5 ág citromfű leveleit, szórja az üvegbe, majd öntse fel napraforgóolajjal. Hagyja állni 1 hétig. Az ebben sütött rántott camembert különleges, aromás ízt kap.
ROZMARINGOS
Tépkedjen kis darabokra 4 ág zsenge rozmaringot. Mosson meg alaposan 1 db biocitromot, törölje szárazra, és reszelje le a héjának körülbelül a felét. A rozmaringgal együtt tegye az üvegbe, és öntsön rá repceolajat. Hagyja állni 1 hétig. Használhatja salátákhoz, valamint csirkéhez.
FOKHAGYMÁS-CSILIS
Tegyen az üvegbe 1 ek durvára őrölt, szárított csilipaprikát és 3 gerezd meghámozott, félig bemetszett fokhagymát. Öntse fel extra szűz olívaolajjal, és adjon hozzá 3 ág kakukkfüvet. Lezárva hagyja állni 1 hétig. Szárnyas ételekhez illik.
BORSOS
Mozsárban törjön durvára 1-1 ek rózsa- és színes borsot, majd töltse az üvegbe. Olívaolajjal felöntve pihentesse 1 hétig. Marhahúshoz kiváló.
Szöveg: Fanny
Fotók: pixabay.com