2018.09.03. 14:00
Kóstold meg a Piritye Kékfrankost!
A Mindmegette új sorozatot indított 7 nap, 7 borász, 7 boros recept címmel, ahol olyan balatoni borokat mutatnak be, amelyeket a 27. Budapest Borfesztiválon szeptember 6-9-ig meg is lehet kóstolni.

Ma a balatonlellei Konyári Pincészet marketing managere, Csizmadia Dávid hozta el neked a Piritye Kékfrankost, amelyet leginkább négylábú állatokhoz, nehéz, fűszeres ételekhez ajánlja. A vörösboros marhapörkölthöz például tökéletesen passzol!

VÖRÖSBOROS MARHAPÖRKÖLT NOKEDLIVEL

HOZZÁVALÓK
A pörkölthöz:
3 ek olaj
2 fej vörös hagyma
80 dkg marhalábszár
2 tk édes-nemes paprika
4 dl száraz vörösbor
2 db paradicsom
1 db t. v. paprika

őrölt fekete bors
őrölt kömény
A nokedlihez:
50 dkg liszt
3 db tojás

ELKÉSZÍTÉS
Lábasban felforrósítjuk az olajat, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, felaprított hagymát. Rádobjuk a megtisztított, felkockázott marhalábszárat, és nagy lángon, kevergetve fehéredésig sütjük.

Ezután lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre, felöntjük a borral, és közepes lángon addig főzzük, amíg a hús omlósra puhul, és sűrű szaft keletkezik.

Közben néhányszor megkeverjük, és az elpárolgott folyadékot pótoljuk egy kevés vízzel vagy borral. A főzési idő felénél hozzáadjuk a kimagozott, felkockázott paradicsomot és paprikát, továbbá egy kevés sót, őrölt borsot és köményt.

A nokedlihez összekeverjük a lisztet az elhabart tojásokkal. Annyi vizet öntünk, hogy sűrűn folyós tésztát kapjunk, majd lobogó, sós vízbe szaggatjuk. Akkor van kész, ha a nokedlik feljönnek a víz tetejére. Végül leszűrjük. Ezzel tálaljuk a pörköltet.

Forrás: mindmegette

További receptek

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva