mindmegette | 2018.09.06. 14:00
Kóstold meg a Várszegi Rosé Cuvée-t!
A Mindmegette új sorozatot indított 7 nap, 7 borász, 7 boros recept címmel, ahol olyan balatoni borokat mutatnak be, amelyeket a 27. Budapest Borfesztiválon szeptember 6-9-ig meg is lehet kóstolni.

Ma a Várszegi Pincészet borásza, Várszegi Viktor hozta el neked a Várszegi Rosé Cuvée-t, amit leginkább gombás ételekhez ajánl. A tejfölös gombapaprikáshoz például tökéletesen passzol.

GOMBAPAPRIKÁS TEJFÖLLEL

HOZZÁVALÓK
1 fej vörös hagyma
50 dkg gomba
1 tk fűszerpaprika
1 tk sűrített paradicsom

bors
olaj
2 dl tejföl
1 ek liszt

ELKÉSZÍTÉS
A megtisztított, és apró kockára vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, majd meghintjük a fűszerpaprikával, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is, elkeverjük.

Hozzáadjuk a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt megpároljuk. Ha nem enged elég vizet, ezt pótolhatjuk kevés víz hozzáadásával.

Közben a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel. Miután a gomba kellően összeesett és megpuhult, belekeverjük a tejfölt is.

Köretnek jól illik mellé a rizs, galuska, de egészségesebb változatként a bulgurral is remek párost alkotnak.

Forrás: mindmegette

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva