likebalaton.hu | 2018.09.10. 12:00
A zalakarosi gŐZgombóc sikere Soponyán
A „fesztiválpróbát” is kiállta Magyarország első WILD FOOD étele Soponyán, a 12. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon.

A VADEX Mezőföldi Zrt. a Magyar Vadgazdálkodók Egyesülete és a Fejér Megyei Önkormányzat társszervezésében került megrendezésre szeptember elején a 12. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál és Megyekorzó.

A kulturális programok és koncertek mellett a fesztivál legfőbb küldetése a vadgasztronómia népszerűsítése volt. Az eseményre külön meghívást kapott az Élménnyel Teli Ízek Zalakaroson receptgyűjtő verseny új kategóriát alkotó győztese, Magyarország első WILD FOOD étele, így fesztivál köntösben is debütálhatott a gombócba zárt vadság.

Az ételkülönlegességek között is kuriózumnak számító gŐZgombóc mellett egy rókagombás vadraguval töltött kelt-tésztás lepényt is kóstolhattak a fesztiválozók, ami szintén óriási sikert aratott.

Magyarország első WILD FOOD-ja, a „fesztiválozó” gŐZgombóc Deutsch Bálint sparheltjének tolmácsolásában
Fotó: zalakaros.hu

Nézze meg a vadfesztivál zalakarosi ételekről készült képeit a galériában!

 

Forrás: zalakaros.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva