2018.07.19. 11:50
Állás Veszprém környékén? A több lábon állásé a jövő!
Hirdetés - Az álláskeresés korántsem egyszerű feladat és számos problémával szembesülhetünk addig, míg megtaláljuk az anyagi és emberi megbecsülés szempontjából is megfelelő munkakört.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy gyakran jelentősen eltér egymástól a munkaerő-piaci kereslet és kínálat.

A túlképzettség éppen úgy hátrányokkal járhat, mint az alapvető szakmai végzettség hiánya. A VeszprémÁllás hirdetési oldal szerint is jó eséllyel indulhatnak a munkakeresésnek azok, akik több szakterületen is otthonosan mozognak.

Több lábon állás, a siker kulcsa

Napjainkban már nem elegendő mindössze egy szakmával rendelkezni. Ugyan lehetünk abban a szerencsés helyzetben, hogy sikerül a családi vállalkozásban részt venni, vagy elsőre egy jól menő cégnél kamatoztathatjuk tudásunkat, de a nagy általánosság nem ez. Annak érdekében, hogy kelendő munkavállalók legyünk, bizony nem mindegy milyen szakmák és tapasztalatok szerepelnek az önéletrajzban.

Ma már sokszor az sem elhanyagolható, hogy milyen intézményben szereztünk OKJ-s bizonyítványt, diplomát. Veszprém állás hirdetései között sem ritka, hogy egyes munkáltatók kifejezetten kikötik, mely intézményekben végzettek jelentkezésére nem tartanak igényt.

S hogy mennyit érdemes a tanulásba fektetni anyagiak, idő és energia terén? A legfontosabb, hogy megtaláljuk, melyek azok a területek, amik érdekelnek bennünket. Hosszú távon csak olyan szakmában válhatunk sikeressé, amely közel áll hozzánk és szívesen végezzük napi szinten a felmerülő teendőket.

Sokan vannak, akik az iskolapadból nem olyan szakmával távoznak, ami érdekelné őket. 18-20 évesen nehéz dönteni arról, milyen irányba tanuljunk tovább. Fontos azonban rugalmasan állni a kérdéshez, hiszen akár harminc-negyven éves korunk környékén sem késő új szakmát tanulni, átképezni magunkat a jobb munkalehetőségek érdekében.

Veszprém állás ajánlatai: válasszon rugalmasan!

Mi a helyzet akkor, ha már hónapok óta eredménytelenül keresgél Veszprém állás lehetőségei között? A tapasztalatok azt mutatják, hogy akár tetemes mennyiségű önéletrajz elküldésére is szükség lehet egyetlen állásinterjúra behívás érdekében. Ha nem teheti meg, hogy akár fél évet is munka nélkül tölt, akkor időszakosan hasznos lehet beérni valamilyen részmunkaidős állással, vagy egy szakmába nem vágó munkalehetőséggel.

Ez nem jelenti az álmok feladását, mindössze egy okos döntésnek bizonyul az anyagi biztonság érdekében. Könnyen lehet, hogy éppen olyan területen találja majd meg számítását, melyre sokáig nem is gondolt volna. Az iskolapadban ülve sokszor elképzelünk magunknak egyfajta jövőt és karriert, aztán az élet mégis másként hozza az eseményeket – nem feltétlenül rosszabbul, mint azt vártuk.

Fókuszban az emberi tényező

Egy-egy állás betöltése során kiemelt jelentőséggel bír az emberi tényező. Ugyan a személyes jellemzőket igyekeznek a HR szakemberek már az állásinterjú alkalmával feltérképezni, de ez korántsem jelenti azt, hogy a mindennapok gyakorlatában is beváltja majd a jelentkező a hozzá fűzött reményeket.

Persze ahhoz, hogy megkaphassunk egy munkát, sikeresen kell venni a sokszor többszintű interjúk jelentette akadályokat. Magabiztosság nélkül aligha érvényesülhetünk a munka világában. Ugyan egyes munkakörök betöltéséhez gyakorlatilag lényegtelenek a személyes adottságok, de a legtöbb munkakör esetében másként van ez.

A tapasztalatok Veszprém állás lehetőségei kapcsán is azt mutatják, hogy az emberi tényező rendkívül fontos abban, mennyire sikerül eredményesnek lenni egy-egy szakterületen.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva